Teatru ipocrit pentru sindicate pe examene (a)politice: Trebuie întrebat Ţurcanu?

 

S-a pus accent la întâlnirea derulată marţi la Casa de Cultură a Sindicatelor cu şefii judeţului şi oraşului, dar şi cu membri de sindicat din cadrul Cartel Alfa Botoşani şi pe modul în care sunt organizate concursurile la instituţiile publice pentru funcţii plătite din banii contribuabililor.


La câteva zile după alegeri Ţurcanu promitea că nu face concursuri politice

Marius Oroşanu a dat citire unor declaraţii făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, la un an distanţă şi care se contrazic în acest interval de timp.
Iulie 2012, sub titlul Ţurcanu nu va face angajări pe criterii politice -  «pentru orice post din judeţul Botoşani le cer tuturor membrilor partidelor politice şi în special d-lor de la PSD să înţeleagă că eu preşedinte al CJ nu voi face angajări politic. Cine va fi mai bine pregătit va câştiga concursul».

La un an povestea cum a pus politic o directoare pe post

Septembrie 2013, sub titlul: Ţurcanu şi-a respectat o promisiune politică«Ţurcanu atrage atenţia Angelei Curelariu că el şi-a respectat o promisiune politică şi a instalat-o director pe criterii politice».
În lipsa lui Florin Ţurcanu, preşedintele Cartel Alfa Botoşani, s-a adresat vicepreşedintelui Gheorghe Sorescu, precizând că întrebarea porneşte de la un salariat.
"Se ştie că la DGASPC Botoşani există un anumit grad de nemulţumire şi disconfort pe partea numirii pe criterii politice a şefilor de instituţii pornind de la director, şefi de serviciu, compartimente, birouri până la şefi de centre de plasament. Nu numai că se numesc politic pe posturile existente, însă chiar se creează posturi noi pentru unii dintre aceştia. De ce se perpetuează aceste practici şi cât timp vor mai continua ele?”, a întrebat Marius Oroşanu la şedinţă.
A primit imediat un răspuns din partea vicepreşedintelui CJ, care i-a dat dreptate, dar numai pe jumătate.

Sorescu nu-i ipocrit, concursurile sunt (a)politice

A primit imediat un răspuns din partea vicepreşedintelui CJ, care i-a dat dreptate, dar numai pe jumătate.
„La întrebarea asta, dacă aş fi ipocrit, aş spune că trebuie întrebat Florin Ţurcanu. Nu am să fiu ipocrit, nu-mi stă în caracter. De regulă concursurile sunt câştigate de persoane care într-un fel sau altul aderă sau sunt agreate de un partid politic. Acum ce se întâmplă, la fel de adevărat e faptul că aceste concursuri se organizează cu respectarea tuturor condiţionalităţilor legislative. Am avut situaţii în care am organizat, cel puţin la CJ, un concurs de două sau de trei ori pentru că nu se prezenta nimeni, deci nu poate fi vorba de concursuri politice”
, a răspuns Gheorghe Sorescu.

Rezolvare video la problemă

Acesta a mai precizat că, pe de altă parte, există şi profesionişti care nu doresc să adere la vreun partid politic şi care într-adevăr s-ar regăsi într-una din situaţiile prezentate de sindicalişti.
În replică, Marius Oroşanu i-a răspuns vicelui de la CJ Botoşani că aceştia nu se prezintă la concursuri dat fiind faptul că deja este ştiut că promovaţii ar trebui să aibă cu sine adeziunile de la partid.
Motiv pentru care a venit cu o propunere inedită şi anume ca la aceste examene pentru recrutare de personal pentru funcţii publice să se aplice metoda de la bacalaureat şi anume candidaţii să fie supravegheaţi video.
Gabriela ERDIC
CITEŞTE ŞI:
Ţurcanu & Portariuc, aranjamentele şi ilegalităţile prin care îşi fac pilele directori
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
Sindicalist către primar: Au început angajări numai a membrilor PSD