Dacă în luna decembrie, când a poposit pentru prima dată în Botoșani, nu a atras un număr foarte mare de localnici probabil și din cauza frigului, revenită în sezonul estival în oraș, ”Taverna racilor” s-a bucurat de mare succes.
Amenajată data aceasta la Cornișa Aquapark & Sports, a atras o mulțime de oameni dornici să guste din preparatele cu iz pescăresc preparate la grătar.
Duminică la amiază toate locuri de la terasă erau ocupate.
Dincolo de raci, botoșănenii au fost atrași de peștii care fumegau lângă patinoar: biban de mare, păstrăv, scrumbie și, bineînțeles, nelipsitele hamsii.
Cât despre prețuri, iată câteva exemple:
- Tentacule calamar – 35 lei/5 buc.;
- Calamar în sos de roșii cu usturoi – 30 lei porția;
- Creveți în sos de vin – 30 lei/10 buc.;
- Midii în sos de vin și usturoi – 30 lei porția;
- Paella cu fructe de mare – 30 lei porția;
- Raci fierți – 35 lei/10 buc.;
- Hamsie – 15 lei porția.
Prețurile erau aceleași ca anul trecut, dar timpul și locul probabil că au contat foarte mult în afluxul considerabil mai mare de clienți.
”Taverna racilor nu a fost un eveniment pe care am mizat foarte mult, ne-am gândit că botoșănenii nu sunt foarte familiarizați cu conceptul de street-food, dar s-a ajuns să se stea și câte jumătate de oră la coadă pentru un pește”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA.
La coadă s-a stat zeci de minute și la una dintre cele două rulote cu dulciuri, mai exact la ”I like waffles”, ce-i drept și ca urmare a timpului mai lung de preparare.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL