Sutele de bolnavi trataţi la „Mavromati” fac gaură în bugetul unităţii

 

Depăşirea numărului de internări continue de la Spitalul Judeţean Mavromati reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă unitatea spitalicească, ţinând cont şi de faptul că în contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate este stipulat un anumit număr de cazuri, care sunt finanţate.

Conducerea unităţii se confruntă cu probleme şi în ceea ce priveşte spitalizarea de zi, numărul de cazuri trecute în contract nu se realizează, internările de zi fiind cu mult mai puţine decât ar trebui. Acest lucru, se întâmplă şi din cauză că adresabilitatea la Spitalul Judeţean este din tot judeţul, mulţi dintre pacienţi se internează după ce trec prin triajul de la Unitatea de Primiri Urgenţe, şi nu prin Ambulatoriu de Specialitate al unităţii.
[[banner]]
"Noi depăşim numărul de internări pe fiecare secţie. Pe total spital se depăşeşte cu câteva sute de cazuri în fiecare lună, şi nu sunt finanţate pentru că există un contract cu Casa care stipulează că doar un număr de cazuri sunt finanţate şi toate aceste depăşiri nu presupun nimic altceva decât costuri şi în niciun caz venituri şi aceasta este una dintre problemele majore ale spitalului. Preluăm bolnavii din tot judeţul, inclusiv de la Dorohoi vin după-amiaza cazuri de pancreatite acute care costă un miliard, toate aceste lucruri conduc la creşterea cheltuielilor spitalului peste veniturile contractate şi încasate”, a spus Viorel Iliuţă, managerul unităţii.
Managerul spitalului a menţionat că posibilitatea de a face internări de zi ar putea să reprezinte undeva la 10% din numărul de prezentări având în vedere situaţia din judeţul Botoşani, unde există un singur Spital Judeţean şi nu ca în alte judeţe unde există spitale municipale şi orăşeneşti. (A.D)
CITEŞTE:
 Cum se scurg banii asiguraţilor: Zeci de mii de internări aiurea sau chiar fictive în 11 luni