Suceava contraatacă: Își face parc de distracții cu debarcader, hidrobiciclete, terenuri de sport, pavilion muzical şi terase de vară

Amenajarea unei zone de agrement pentru suceveni, la baza dealului Tătăraşi, va deveni posibilă după data de 20 aprilie, zi în care este programată licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor de execuţie a acestei investiţii, pentru care municipalitatea suceveană a luat un credit de 10 milioane de lei, scriu reporterii de la Monitorul de Suceava.

 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că proiectul prevede amenajarea unei zone pentru cafenele şi terase, o fântână arteziană, un minidebarcader, două terenuri de sport – unul de tenis şi unul de fotbal, o zonă de hidrobiciclete, un pavilion pentru muzică, pe unul dintre iazuri, locuri de joacă pentru copii şi un teren de mini-golf.

 

„În sfârşit avem licitaţia pentru zona de agrement Tătăraşi, pe 20.04.2016. Spun în sfârşit, pentru că am avut şi ghinion, asta este realitatea, pentru că noi am angajat un credit de 10 milioane de lei pentru realizarea acestei investiţii, dar un an de zile nu am putut utiliza acei bani pentru că se depăşea nivelul de creditare la nivelul ţării”, a precizat edilul Sucevei, Ion Lungu.

 

Până când va fi desemnată firma sau asocierea de firme care se va ocupa de amenajarea zonei de agrement, municipalitatea suceveană se ocupă de curăţarea lacurilor, operaţiune efectuată cu forţe proprii, prin Direcţia Domeniului Public.

„Este un proiect frumos, pe care sper să îl punem cât mai repede în aplicare. Am tot văzut comentarii referitor la parcul de agrement de la Botoşani, că de ce nu are şi Suceava aşa ceva. Pe aceeaşi axă de finanţare pe care au făcut ei zona de agrement, noi am reabilitat Cetatea de Scaun a Sucevei. Eu zic că am procedat bine, pentru că am reuşit să salvăm Cetatea de la distrugere, pentru că pe versantul de nord-est se prăbuşea. Mai mult, poate cea mai spectaculoasă parte a acelui proiect, de punere în valoare a Cetăţii de Scaun, nu a mai putut fi realizată şi am pierdut finanţarea, pentru că nu ne-a fost transferat Parcul Şipote. Personal am discutat problema cu patru prim-miniştri, fără a se rezolva, pentru că la Regia Naţională a Pădurilor, terenul de acolo figurează ca pădure, nu ca parc”, a adăugat edilul sucevean, care speră ca într-o zi să se găsească o cale să fie făcut transferul parcului dendrologic, pentru a fi amenajată acolo o frumoasă zonă de agrement.