Subprefectul a concluzionat a doua zi după Gala de la Casa Tineretului de luni seara că îi pare rău că a fost prezentă în sală.
Alături de alte câteva sute de persoane și Daniela Lozneanu a urmărit siderată debutul acestei manifestări care a devenit tradiție pe meleagurile eminesciene.
De-a lungul anilor acest eveniment pare că a deraiat de la scopul pentru care a fost organizat la începuturi și a ajuns să promoveze acte artistice înțelese de o categorie extrem de restrânsă de consumatori de cultură. Și nu numai.
„A fost un simulacru de gală și nu vorbesc în numele subprefectului Daniela Lozneanu, ci în numele omului Daniela Lozneanu, care a participat la o activitate și care spera să se transpună într-o altă lume, a metaforei. Am fost total deziluzionată de ceea ce s-a întâmplat acolo. Am fost frapată de duritatea versurilor, de lipsa metaforei, de lipsa epitetelor, a cuvintelor frumoase, a poeziei curgătoare”,
Daniela Lozneanu, subprefectul județului Botoșani.
Șocată de modul de a se scrie poezie în contemporaneitate, Daniela Lozneanu s-a aliniat celor câteva sute de botoșăneni care, se pare că au avut aproximativ aceleași sentimente.
„Știu că discutăm despre o poezie modernă dar, cel puțin ce a făcut acea d-șoară, am înțeles-o ca pe o poezie manifest, nu știu cum să o categorisesc. Dar limbajul vulgar într-o sală în care erau copii prezenți, oameni în vârstă, nu cred că a făcut onoare acestei gale”,
Daniela Lozneanu, subprefectul județului Botoșani.
Mai este această gală despre Eminescu?
„La felul în care au decurs lucrurile sunt total deziluzionată. Ceea ce s-a întâmplat aseară a șters frumusețea evenimentelor din zilele care au trecut, de duminică, din ziua de luni cu ceea ce s-a întâmplat la Memorialul Ipotești, din punctul meu de vedere au deteriorat imaginea acestei minunate sărbători”,
Daniela Lozneanu, subprefectul județului Botoșani.
Nu în ultimul rând, suprefectul a apreciat că măcar în data de 15 ianuarie, cei de la Memorialul Ipotești ar trebui să încălzească sala în care au loc evenimentele ce-i sunt dedicate poetului nepereche, Mihai Eminescu.
Pentru că în fiecare an, a dârdâit la propriu.