Student infectat, obligat să meargă acasă: Conduc cu 30 km/h / Unii dintre colegi sunt din Botoşani

Studenţii care intră în carantină nu mai pot sta în cămine şi sunt obligaţi să meargă acasă. Cei care merg cu trenul sau autobuzul îi pun în pericol pe ceilalţi călători.

 

În plin val 5 al pandemiei şi cu aproape 10.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore, persoanele infectate sunt obligate să străbată ţara.

 

Este cazul multor studenţi, iar unii dintre aceştia sunt nevoiţi să meargă cu trenul sute de kilometri, timp de mai multe ore, până ajung acasă.

 

O situaţie îngrijorătoare se întâlneşte la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti. Aici, mai multe grupe din anul II au fost obligate să treacă în online din cauza numărului de cazuri înregistrate, dar şi grupe din alţi ani au trecut la învăţământul la distanţă, scrie Adevărul.

 

Studenţii din grupele trecute în online nu au putut rămâne în cămine, astfel că au fost obligaţi să plece acasă pentru perioada cât se vor afla în carantină.

 

Unii dintre colegi sunt din Botoşani sau din alte zone foarte îndepărtate şi au fost nevoiţi să meargă cu trenul până acasă. Fac multe ore, iar în cele mai multe trenuri nu se poate aerisi, aerul expirat de o persoană infectată rămâne în tren. Problema e că nu am fost testaţi după ce s-au descoperit cazurile şi mergem acasă, la părinţi, la bunici”,

spune una dintre studente.

 

Studenţii spun că nu numai ei şi familiile lor sunt în pericol, ci şi profesorii şi familiile acestora.

 

„Colega din grupa noastră depistată pozitivă a venit până luni la şcoală. În perioada asta a luat contact cu colegii şi cu profesorii. Ar fi trebuit ca orice curs sau examen care se putea ţine online să se facă online şi să avem teste gratuite, să prevenim pe cât posibil răspândirea virusului. Din păcate, lucrurile nu stau deloc aşa”,

spune un alt student.

 

Unii studenţi au fost mai norocoşi, pentru că erau cu maşina şi au putut pleca acasă fără să rişte să-i infecteze pe cei din tren sau autobuz.

 

„M-am testat şi sunt pozitiv. Acum mă duc să mă izolez. Mă simt rău şi am plecat cu maşina. Merg cu 30 de kilometri pe oră, că atât pot momentan. Nu o să sun ambulanţa, încerc să mă descurc”,

a spus un alt student.

 

Tinerii sunt îngrijoraţi şi pentru profesorii lor.

„Profesorii au stat foarte aproape de noi când ne-am uitat la microscop, de exemplu. Foarte mulţi dintre noi am fost contacţi direcţi cu persoanele confirmate, aşa că ar trebui să fim cu toţii în carantină”,

spune un alt student.

 

Studenţii regretă şi acum că unul dintre profesorii foarte buni ai facultăţii a murit după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2, astfel că acum sunt mult mai atenţi şi respectă cu stricteţe regulile. Cu toate acestea, virusul găseşte cum să treacă la alte persoane şi îngrijorarea tinerilor este justificată.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store