Spitalele din Botoșani unde au loc cele mai multe scandaluri și amenințări

Sunt două secții exterioare ale Spitalului Județean Mavromati considerate a fi cele mai expuse situațiilor cu violență verbală și fizică.

 

Locurile cele mai sensibile 

 

Este vorba despre Maternitate și Spitalul de Copii. Acolo au loc frecvent cele mai multe episoade tensionate.

 

Pentru ca lucrurile să nu degenereze mai mult, în actualul context mocnit, conducerea Spitalului Județean Mavromati a luat decizia întăririi pazei în aceste două unități medicale.

 

„Am decis creșterea pazei la nivelul secțiilor, la Maternitate în interior pază și la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Pediatrie dar și mai multă securitate pe ușile de acces ale clădirilor Spitalului Județean”,

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati

 

Doctoriță de la Maternitate trasă de halat și împinsă în perete

 

Măsurile au fost luate după un nou episod care s-a petrecut la Maternitate și unde un medic a fost împins într-un perete de rudele unei paciente.

 

„Eu am ajuns la Maternitate sâmbătă după ce a fost și echipajul de jandarmi. Din declarațiile personalului medical, asistentei și a doamnei doctor, mi s-a adus la cunoștință faptul că doamna doctor a fost agresată fizic de către un aparținător”,

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati

 

Practic familia cerea o operație de cezariană pentru pacientă. Doctorița care se afla de gardă ar fi primit inclusiv amenințări cu moartea.

„A fost trasă de halat, împinsă. Astea sunt declarațiile personalului medical. În cabinet unde s-a întâmplat acest eveniment, nu sunt camere la vederi, sunt doar pe culoarul secției pentru că în interior nu este voie să avem camere la vederi”, a mai spus managerul spitalului.

 

Conflictul a fost aplanat de un echipaj de jandarmi care a ajuns la Maternitate.

 

Și la Secția de Pediatrie de-a lungul anilor au fost mai multe reclamații la adresa personalului medical care nu ar fi îndeajuns de empatic cu părinții. În acest caz lucrurile degenerează mai rapid având în vedere că pacienții sunt copii iar părinții lor sunt mai sensibili la a face față acestor situații.

Managerul Spitalului Județean, Monica Adăscăliței a făcut apel atât la pacienți și aparținătorii lor cât și la personalul medical să adopte o conduită civilizată pentru a fi evitate situațiile tensionate.