Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Nu votez
5.84%
Nu
57.42%
Da
36.74%
Nu intrarea domnul IFTIME în PNL este motivul plecării primarilor în PSD ci frica de a nu mai prinde un mandat, astfel se ascund sub umbrela votanților PSD. Dacă ai fost un primar bun, pe votant nu îl interesează partidul din care faci parte ci omul care a realizat ceva în comună. Cum să meargă țara pe drumul cel bun dacă cei care vor să ne conducă visează să fie politruci de cum termină liceul și până iese la pensie, având ca singur document pentru calcularea pensiei Carnetul de partid / partide. Unii au și câte 3-4 carnete (numai de note nu au) în funcție de cum au schimbat echipa. Ce fel de ideologie au dânșii în cap nu știu (azi liberal, mâine social democrat, unii cu pro, alții cu contra / contre), dar sigur trebuie înființată Academia de Înalte Studii Politice „Ștefan Gheorghiu”.
28 februarie 2024, 15:01
Ce ne spune un ales al neamului: „Când va veni vremea LEGAL să pot trece, o să trec în PSD.” Păi ce, dacă trece acum la PSD este ilegal ? Sau nu trece pentru că își pierde mandatul ? Deci, tot ciolanul firar să fie (cum zice olteanul) de capetele lui! „Sunt un om vertical” dar iau șuturi în fund și înjurături de la șefi. Atunci unde îți este onoarea și demnitatea de om înainte de toate dacă accepți aceste lucruri ? Lipsește, pentru că deabea la 42 de ani și-a luat BAC-ul și e grele cu învățatul. Și apoi, un om vertical nu are tangență cu DNA-ul. Nu sunt pro PSD, PNL sau alt partid. Deocamdată sunt neutru, dar mă deranjează minciuna, hoția și prostia la unii oameni politici.
28 februarie 2024, 11:10
Domnule Iftime. Îmbinând politica cu sportul, nu uitați de echipa noastră de suflet. Ați afirmat cu ceva timp în urmă că nu vă temeți de Dinamo. Văd că în ultimele etape își cam face de cap. Astăzi a câștigat 3 puncte datorită arbitrului care a anulat un gol valabil. Oțelul și Poli Iași ne-au cam lăsat cu gura căscată în ultimele două meciuri arătând ambiție și speranță până la finalul jocului / prelungirilor. Noi, din păcate nu prea am știut să gestionăm meciurile până în momentul de față, pierzând puncte sau punct după minutul 80 sau în prelungiri. Sperăm la mai bine și în politică dar și în fotbal.
28 februarie 2024, 00:23
Fug după ciolan dintr-un partid în altul ca și o haită de câini hămesită de foame. Deși este doar ciolanul, ei speră să mănânce măcar măduva din el. Și atunci îi întreb! Celor săraci și amărâți, ce le mai rămâne ? Cât de odioasă poate fi politica pentru oamenii hapsâni. Se ascund în spatele altui partid pentru a nu-i lua DNA-ul la întrebări de ce nu au împărțit ciolanul cu omul de rând.
27 februarie 2024, 15:36
Cu scuzele de rigoare. Domnule Ifime. Pentru orice cartonaș galben luat prostește se reduce cu 25% salariul pe luna respectivă. În meciul următor mai iei unul, îți mai iau 25% din salar și tot așa până te pun să aduci bani de acasă. Cum e posibil ca în momentul când ai un cartonaș galben, să-l ataci pe Coman din spate / lateral când acesta avea în față doi fundași ? Iei roșu și pleci la plimbare. Pierzi avantajul omului în plus, apărarea doarme ca de obicei iar jocul / rezultatul s-a dus dracului deși puteam scote cu ușurință un egal. Ai om în plus, ești condusă cu 1-0 iar din min. 18 fundașii joacă bambilici. Iați-o ție, dă-mi-o mie în loc să te duci cu toți fundașii la centrul terenului făcând presiune pe adversar. Nu știu să gestioneze jocul deloc. M-au scos din sărite. Sincer să fiu, Dican, Benzar și chiar Țigănașu cam nu prea mai au ce căuta în echipă ca titulari ci doar ca rezerve în caz de forță majoră. Mă opresc, că mă doare capul.
25 februarie 2024, 22:01
Citind titlul știrii despre aparatele care vor fi montate în casele oamenilor, mintea mi-a zburat imediat la fel de fel de aparate cosmice, gândindu-mă la ideile care le trec prin cap unor politicieni sau subordonaților lor, când este vorba de acheltui banul public de unde se mai poate mulge și câte o oaie de la Stațiunea Popăuți. Inițiativa nu este rea, dar mă întreb! În ce bază sau cum a stabilit criteriile de acordare / montare a acestor aparate pe județe, dacă din întreaga Moldovă, Botoșaniul unul dintre cele mai sărace județe, cu bătrâni rămași singuri, copii rămași în grija bunicilor (ca în întreaga Moldovă dealfel), etc., nu este trecut în caietul de priorități ale domnului Raed Arafat șeful DSU (a omis și Bacăul). Chiar nu merita comparativ cu Iași, Brașov, Dâmbovița ? În mintea lor, probabil suntem un județ bine dezvoltat și organizat din toate punctele de vedere. Ne mai trebuie doar trupul de pe plan local pentru că, capetele luminate sunt la București. Ei hotărăsc ce și cum. Botoșănenii pot hotărâ doar odată la 4 sau 5 ani că în rest au ei grijă.
25 februarie 2024, 16:45
O mică precizare pentru doamna Maria și ceilalți pensionari care nu înțeleg cu li se vor calcula pensile. Nicio pensie contributivă nu este calculată in funcție de mărimea CAS-ului (așa cum afirmă doamna Maria) plătit ci în funcție de raportul dintre venitul brut din care s-a plătit sau trebuia să se plătească CAS și salariul mediu pe economie din toți anii în care beneficiarul a lucrat. Asta înseamnă calcul contributiv. Sunt și alte detalii care trebuie luate în calcul dar nu vreau să abuzez de bunăvoința administratorului blogului.
24 februarie 2024, 14:00
Maria. Din comentariul tău rezultă că ești tare răutăcioasă și bună de gură ca și tanti Lența (Lenuța), vecina mea de la țară care bârfește pe marginea șanțului. Pentru persoana dumitale, aș vrea ca toți oamenii de la țară care vin să-și vândă marfa la oraș, să ți-o dea triplu ca preț. 20 lei Kg. de rădăcinoase, 50 lei Kg. de ardei, gogoșari, etc., 50 lei litrul de lapte, iar singurul furnizor să fie țăranul român. Atunci să văd ce faci tu cu pensia ta și pentru câte zile îți ajunge, asta ca să conștientizezi ce a însemnat munca pământului acum 70-50-35 de ani în urmă. În loc să-i întrebi pe guvernanți ce au făcut cu banii împrumutați de la străini cu dobânzi enorme comparativ cu alte țări (pot să-ți dau și ex.) de a ajuns datoria externă a României de la 37% din PIB în 2019 la 55% în 2023, în loc să critici politicienii care au cumpărat milioane de doze de vaccin, măști expirate, izolete nefolosite, etc., ce trebuie aruncate la gunoi, să-i întrebi pe miliardarii de carton din ce și-au făcut averea, pe cei care fură, iau șpagă pentru orice, de ce beizadelele drogate omoară oameni și scapă de pușcărie pentru că este băiatul lui mămica și tăticul, tu te iei de cei 188.000 de pensionari CAP. Eu am muncit 36 de ani într-o instituție a statului român și în perioada comunistă și după, și am o vechime cumulată de 51 și nu mă plâng ca și tine că vezi doamne îmi ia din pensie. În plus, te întreb! Banii de la bugetul de stat pentru acel ajutor social de care zici tu de unde sunt ? Văd că sunteți isteață, vă ascult ? Din taxele și impozitele plătite de copiii și nepoții tăi (dacă ai), ai mei, etc. Și nu încerca să-mi dai lecții nici ca pregătire și nici de viață. Nu sunt nici miștocar ci prezint realitatea cetățeanului român în societatea socialistă. Nu încerc să influiențez pe nimeni, numai că, am mai spus și mă repet. De peste 30 de ani Moldova a fost Roșie / Pro PSD. Câți prim miniștri sau președinți au fost numiți (prim ministru) sau aleși din Moldova (președinte) ? Nici unul. Îți place cum se fac jocurile pe malul Dâmboviței prin rotație între ei ? De ce numirea prim minstrului, miniștrilor, secretarilor de stat, adică cei care să ne reprezinte interesele în Guvernul României nu se face în funcție de procentele obținute în județele Moldovei ? Sau numirea parlamentarilor pe liste ajungând ca persoana X din București, Oltenia sau Ardeal să apară pe liste la Botoșani ? Iar ca ex. ți-l dau pe marele intelectual Răzvan Teodorescu (Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-i lumineze sufletul) numit parlamentar/senator de Botoșani în perioada 2004-2008. Toată munca mea de-a lungul vieții mi-am desfășurat-o după legi și regulamente pe care le-am respectat cu strictețe pentru că altfel aș fi suportat pedepse și rigorile legii. Câți dintre cei pe care tu îi susții mai respectă legea mot a mot în ziua de astăzi ?
23 februarie 2024, 12:48
Șacalule, vrei tu să fii spiritual dar ai dat-o în bară. Ce vrei tu să spui ?? Că foștii membri ai CAP care au plătit câte 65 lei/an pentru CAS să aibă o pensie de 4000-5000 lei/lună ? Află, nenicule, că banii pentru pensii provin din Fondul Național realizat de către cei care plătesc CAS.. Ce vrei tu? Ca să se ia de la cei care plătesc lunar câte 260-300 lei și să-i dea mamei tale ?? BĂI, CE DEȘTEPT EȘTI ! Ca urmare, majorarea din septembtrie a.c., în cazul mamei tale, se va face din bugetul de stat ca un fel de ajutor social sau cum se numește aceasta în prezent ,, pensie socială” Și lasă-te de bancuri doar din dorința de a influența alegătorii.
23 februarie 2024, 09:45
Despre alegeri. Mă duc în vizită la mama. Are 86 de ani. De la vârsta de 14 ani a lucrat pământul (până au dispărut CAP-urile) alături de bunica, frați și surori pentru a avea din ce trăi. Bunicul era plecat la război. Mă întreabă (ca orice bătrân curios) despre alegeri. Îi explic în mare parte iar la sfârșit spune. Dar cu pensile, cu mărirea, cum rămâne ? Îi zic! Mamă, stai liniștită! Pensia pentru care ai muncit o viață de om și pentru care acum primești 1.281 de lei va fi majorată în urma recalculării. Probabil o să primești 1 (un) leu în plus, adică o să ai 1.282 lei. Numai să nu uiți acest lucru când, după 15 septembrie (începe școala și nu se organizează alegeri pentru că ar bulversa și sistemul de învățământ) vor veni cu urna de vot, să votezi președintele propus de cei care ți-au mărit pensia cu acel leu. Poate îi servești și cu o pălincă trimisă de nepotul din Maramureș ca drept mulțumită. O viață de om, vânt, ploaie, frig, viscol, palmele crăpate și pline de bătături de la munca, câmpului = 1.281 lei drept recompensă de la statul român.
22 februarie 2024, 15:21
Zarurile au fost aruncate. Nu a căzut nici 1-1 și nici 6-6 pentru că partidele din opoziție au la dispoziție sesizarea CCR privind constituționalitatea sau neconstituționalitatea comasării alegerilor și cum în 2012 au spus (tot în urma unor sesizări) că, comasarea nu este constituțională, mă mir că vor da o altă deacizie pentru că cei nouă judecători nu se pot juca de-a alba-neagra cu Constituția României. Prin deciziile luată de PSD-PNL, dacă rămân bătute în cuie, și-au asigurat conducerea României pe toate palierele în următorii 4 ani. O fi bine ? O fi rău ? Fiecare român trebuie să voteze cu mintea și nu cu inima.
21 februarie 2024, 21:21
Bubu. Dă-mi un nume de partid care ar trebui votat de marea majoritate a persoanelor cu drept de vot, asta fără a fi considerată (propunerea) ca instigarea populației la apartenența acelui partid. Nu o să găsești nici unul fără bube în cap ca și crestele munților Carpați. Iarăși vom fi nevoiți să alegem răul cel mai mic din întregul cerc vicios. De data aceasta cred că ar trebui să facem invers, pentru că ne-am fript de „N” ori, adică, să votăm ce credem că este mai rău, astfel poate ne va fi mai bine.
20 februarie 2024, 22:46
Se incearca inca o data prostirea poporului!, sa iasa din nou globalistii care vor desfiintarea natiunilor!Pt asta, fiindca suntem un popor destept vom.vota orice altceva decat actuala monstruoasa coalitie a minciunii, jafului, manipularii.
20 februarie 2024, 15:33
AŞA-NUMITELE Autorităţi Anunţă, C r i m i n a l!! Falsificarea S.R.I.-STICĂ A "Alegerilor": Vezi ŞTIREA: https://www.botosaneanul.ro/stirea-zile/valul-de-santiere-din-scoli-si-licee-ar-putea-afecta-alegerile-la-botosani-mii-de-botosaneni-raman-fara-sectii-de-votare/. Ca atare!... Fiecare Pseudovotant Să: Ceară urgent! consemnarea Voturilor DOAMNELOR - MORALE, DOMNILOR - MORALI! Altfel, Fiecare va fi responsabil (de alegerea scârboşilor PSD-işti)!! Falsificările, ULTIMA DATĂ, De Peste 40%!! Se Fac Prin: Infiltrările DE!! S.R.I.-şti pe la Punctele Centrele DE "VOT": Reprezentanţii "Statului"... (dr. Mihai MELINTE, Suceava)
20 februarie 2024, 11:07
Nu. Nu mi se pare normal comasarea alegerilor pentru că așa doresc unii politicieni sau partid politic în speranța că astfel le-ar ieși lor calculele mai bine. Toate la timpul lor așa cum a stabilit și CCR în 2012. Unii vorbesc despre economii la bugetul de stat (asta este și părerea unor alegători intervievați de TV), lipsa banilor, etc. Dacă banii sunt adevărul, atunci guvernarea Orban, Cîțu trebuiau să se gândească la acest lucru când într-un an și jumătate – doi ani au împrumutat miliarde de euro pe care nu au venit să le justifice (pe ce s-au cheltuit) în fața Parlamentului când (domnul Cîțu) a fost invitat de două ori. Mai trebuiau să cumpere scutece pentru cei nou născuți că în rest au cumpărat de toate pe nerăsuflate. Nici PSD-ul nu s-a lăsat mai prejos cu împrumuturile (externe, interne, de la populație prin obligațiuni de stat).Știau de acum 4 ani că vor fi alegeri. Dacă nu știi cum să geestionezi banii poporului, de ce nu ai creeat un cont separat decartând an de an (estimativ) o anumită sumă pentru a avea bugetul necesar (aproximativ) pentru alegeri (exact ca și banii strânși de părinți pentru facultatea copilului) ?Poporul nu este prost cum cred unii, chipurile că s-ar încurca printre buletinele de vot, dar de ce să nu mă duc liniștit și să votez astăzi europarlamentarul (că tot este duminică), peste o lună primarul și tot așa până la iarnă când votăm președintele. Vor să facă un ghiveci cu gust de friptură, după care tot poporul este cel care suferă votând pe Tanda și iese Manda.
19 februarie 2024, 23:32
Sondaj
Credeți că se salvează FC Botoșani de la retrogradare?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din păcate, observ că Partidul Național Liberal a luat altă cale și anume calea slugarnică devenind anexa pesedeului… Am atras atenția în mai multe rânduri despre calea greșită aleasă de peneliști, am reacționat în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
12.7 o C
Dorohoi
13.3 o C
Bucecea
12.5 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
14.3 o C
Ştefăneşti
12.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.