Societățile lui Țurcanu în moarte clinică: Eco Sal pe mâna lichidatorului, Parcuri Industriale la mâna altora

Au fost înființate pe vremea cât la cârma Consiliului Județean s-a aflat Florin Țurcanu care anunța pe atunci schimbări majore în activitatea instituției de la județ. Societatea Eco Sal ar fi urmat să administreze rampa ecologică de deșeuri de la Stăuceni și diverse activități de deratizare în județ, Parcuri Industriale administra piața de la Mall, alte târguri și oboare prin județ și o platformă industrială pe care, investitor principal ar fi fost niște chinezi.

 

După trei ani și jumătate, prima dintre societăți se află în lichidare iar cea de-a doua mai are o șansă să supraviețuiască doar datorită Primăriei Bucecea. Situația celor două societăți a fost adusă în discuție în ședința de Consiliu Județean de luni, 28 septembrie 2015.
Raportul Curții de Conturi în ceea ce privește soarta celor două societăți, Eco Sal și Parc Industrial. Una dintre cerințele celor de la Curtea de Conturi era cu privire la consilierii județeni, dacă vor face propuneri și vor lua măsuri legate de activitatea celor două societăți din subordinea CJ. Spuneați pe atunci că în prima ședință de CJ ne veți spune care sunt aceste măsuri și ce se va întâmpla în continuare cu aceste două societăți”, a întrebat consilierul județean, Dorin Ciuștea.
A primit răspuns pe loc la interpelarea sa de la președintele interimar al CJ Botoșani, Gheorghe Sorescu.
”La societatea Eco Sal s-a numit un lichidator, este în proces de lichidare, există o HCJ în acest sens, iar la societatea Parcuri Industriale între timp s-a primit de la Consiliul Orășenesc Bucecea, am fost informați de dlor că au intrat în posesia unui teren de 10 hectare de teren. Așa stând lucrurile, acolo urmează ca Parcuri Industriale să-și desfășoare activitatea și să intre în procedura de autorizare”, i-a răspuns Gheorghe Sorescu.
Primăria Bucecea a tranzacționat respectivul teren de la o persoană privată cu scopul construirii unui parc industrial. (G.E.)