Slujire arhierească la o importantă mănăstire din județ, legenda icoanei făcătoare de minuni - GALERIE FOTO

Marți, 7 ianuarie, mănăstirea se îmbracă în haine de sărbătoare prin prăznuirea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

 

Mare sărbătoare la Mănăstirea Gorovei. Prea Sfințitul Calinic Botoșăneanul va fi prezent marți în obștea mănăstirii și va săvârși Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

 

La sfârșitul Sfintei Liturghii se vor citi rugăciunile de dezlegări și alte rugăciuni de folos.

 

”Vă așteptăm să vă bucurați de binecuvântări arhierești și de folosul rugăciunilor de dezlegare. Un an nou binecuvântat”, este mesajul Arhim. Timișag Teofil, starețul Mănăstirii Gorovei.

 

La Mănăstirea Gorovei este păstrată la mare cinste și atrage an de an mii de credincioși Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul.

 

 

Legenda spune că, în urmă cu aproape trei secole, călugării de la Mănăstirea Dragomirna se osteneau să facă un adăpost pentru albine. Pentru că de zile în șir auzeau lângă un stejar troparul Sfântului Ioan Botezătorul, într-o zi au prins a săpa la rădăcină. Acolo au găsit icoana Sfântului, locul devenind apoi temelia primei biserici din lemn. Călugării de la Gorovei păstrează în evlavie și ziua de 23 septembrie - Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul, pe care o numesc și Ziua Icoanei. Pentru că zorii mănăstirii de la Gorovei au răsărit atunci când de la rădăcina stejarului a ieșit la lumină Icoana sfântă a ocrotitorului Ioan Botezătorul.

 

(Foto: Facebook/Mănăstirea Gorovei)

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store