Slujbă la Cuvioasa Parascheva cu sute de credincioşi şi fără oficiali - GALERIE FOTO

 

Pietonalul Unirii a fost înţesat în dimineaţa zilei de luni, 14 octombrie 2013 de sute de botoşăneni care au ţinut să participe la ceremonia religioasă prilejuită de Sfânta Cuvioasa Parascheva, considerată a fi şi ocrotitoarea Moldovei.

De la copii la adulţi şi bătrâni, fiecare dintre participanţi fie s-au aşezat la imensa coadă pentru a ajunge în Biserică la sfinţirea florilor pe care le-au cumpărat de la comercianţi, fie şi-au găsit un loc unde să asculte slujba religioasă oficiată de feţele bisericeşti.
Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită în 14 octombrie. În această zi se fac pomeni, nu se mănâncă nuci și castraveți, nu se calcă, nu se coase, nu se spală și nu se dă cu mătura.
[[banner]]
La 15 ani, aflându-se într-o biserică, a auzit cuvântul evanghelic “cine va vrea să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-mi urmeze Mie”. Profund marcată, iese din biserică, îşi împarte hainele săracilor şi se hotărăşte să-şi dedice viaţa lui Hristos Dumnezeu. Astfel, a intrat într-o mânăstire de fecioare din oraşul Ieracleea Pontului. Petrecând cinci ani în acea mânăstire, s-a dus apoi să viziteze mormântul Domnului, din Ierusalim, unde a rămas într-o mică aşezare de călugăriţe pustnice de pe Valea Iordanului. La 25 de ani s-a reîntors în locurile natale şi s-a nevoit încă doi ani în biserica satului, după care a trecut la cele veşnice.
Câţiva ani mai târziu, în urma unor minuni petrecute la mormântul ei, moaştele sale au fost găsite întregi şi neputrezite, fiind depuse în biserica Sfinţilor Apostoli din satul Epivat, pentru închinare şi cinstire. Acolo au stat timp de 175 de ani.
CITEŞTE:
 Judeţul părăsit de şefi pentru Ponta şi Dragnea
[[galerie-foto]]