(P) Când vine vorba despre sloturi toată lumea ştie că sunt cele mai populare jocuri din orice cazino, fie el online sau offline. Sunt extrem de simplu de jucat, mizele sunt pentru toate buzunarele şi se oferă premii suplimentare care sunt uneori de-a dreptul colosale. Dar un jucător cu ceva experienţă în aceste jocuri nu le va alege la întâmplare ci după ce le cunoaşte câteva caracteristici tehnice.
Trebuie să se ştie care este valoarea RTP-ului, volatilitatea cu care jocul este creat şi funcţiile speciale pe care acesta le are de oferit. Dar în egală măsură jucătorii sunt interesaţi să cunoască şi frecvenţa de lovire şi cea de câştig, aşa că vom face o scurtă detaliere a acestora astfel încât să ştii ce le face atât de atractive.
Prin acest termen se înţeleg şansele pe care le ai că fiecare rotire de role să îţi aducă pe ecran un câştig. Frecvenţa de lovire este exprimată în procente şi ar trebui să se găsească în orice tabelă de informaţii a unui slot.
Dacă un slot îţi declară că are o frecvenţă de lovire de 18% asta înseamnă că la 100 de rotiri vei câştiga de 18 ori. Socoteala este simplă, 100 X 0,18 = 18, adică în mod teoretic vei câştiga de 18 ori în 100 de rotiri de aparat.
Ca să te convingi de acest lucru nu folosi fonduri personale, joacă aparate gratis şi vezi care este frecvenţa de lovire. Nu te costă nimic dar dacă vrei să faci în mod corect tranziţia la o miză cât se poate de reală atunci trebuie să o faci în cunoştinţă de cauză.
Sloturile sunt recunoscute ca cele mai volatile jocuri de noroc şi asta înseamnă că poţi obţine un câştig colosal în numai o secundă dar poţi avea parte şi de pierderi masive în intervale de timp destul de scurte.
Tocmai de aceea se indică să îţi creezi un buget de joc care să ia în calcul mai ales pierderile. Până să ai parte de un câştig de milioane manageriază cum se cuvine bugetul tău propriu de joc şi nu te arunca în mize mari care să îl epuizeze rapid.
Caută deci un slot cu o frecvenţă a loviturilor cuprinsă în procentele de 21% -40%, considerate a fi sloturi plătitoare. Şi în mod clar evită păcănelele care au declarate procente de până la 21%, sloturi considerate de profesionişti a fi unele extrem de zgârcite cu câştigurile pe care le cedează.
Am stabilit deja că această rată de lovire indică de fapt de câte reuşite ai parte într-un anumit interval de timp şi la ce număr de rotiri. Dar în egală măsură această rată informează asupra reuşitelor dar nu garantează că şi vei câştiga pe termen lung.
Asta se întâmplă din cauză că nu se poate prevede o rată medie a câştigurilor astfel încât să îţi faci o idee dacă slotul este unul productiv sau nu. La prima vedere este ciudat, se oferă 18 câştiguri la 100 de rotiri dar per final ajungi în faliment.
Este logic, câştigurile nu sunt de fiecare dată sensibil mai mari decât miza, de cele mai multe ori sunt câştiguri mici care nu aduc plus pe cont. Deci o frecvenţă mare de lovituri nu garantează succesul dorit, este vorba ca întotdeauna de norocul pe care îl ai sau nu de la mama natură.
Deşi uşor de confundat cu rata de lovire, frecvenţa de câştig ar trebui să indice mult mai clar de ce câştiguri ai parte şi mai ales de frecvenţa acestora. Şi mai intervine ceva în această ecuaţie, pentru ca să fi profitabil trebuie că aceste câştiguri să fie net superioare mizei pe care te joci.
Dacă ai o frecvenţă de câştig declarată de producătorul slotului la 40%, asta înseamnă că vei avea profit la peste o treime din rotiri. Ai putea spune că este suficient dacă slotul cedează câştiguri mult mai mari decât miza jucată.
Dar în mod practic acest lucru nu se întâmpla niciodată, cele mai multe câştiguri se situează de obicei sub miza de joc. Dar cum sloturile sunt remarcate prin câştigurile mari pe care le oferă în raport cu miza jucată ai şanse reale să profiţi de cât mai multe rotiri valoroase care să te aducă în galeria marilor câştigători.
Rata de câştig este declarată sincer de producători dar noţiunea de câştig înseamnă pentru ei ca pe ecran apare o combinaţie câştigătoare, deci se face o plată. Ca de cele mai multe ori aceasta este mai mică decât miza jucată este o altă discuţie pe care încercăm să o lămurim acum şi cât de repede.
Sloturile moderne oferă multiple linii de plată, astfel nu s-ar ajunge la acele câştiguri colosale care le fac de altfel şi atât de populare printre jucători. Dar puţini dintre aceştia ştiu că aceste linii de plată se mai numesc şi pierderi deghizate.
Este foarte simplu, se crează în acest fel impresia că ai realizat un câştig când de fapt nu ai făcut decât să pierzi. Iată şi un exemplu, joci pe o miză de 0,50 de RON şi obţii un câştig de 0,10 RON, ai impresia că ai câştigat dar în realitate nu ai făcut decât să pierzi 40 de bani din suma pariată.
Ai prins doar o linie de plată din cele 50 oferite de slot, aşa că se justifică acest câştig mic. Dar nu uita că şi dacă le prinzi pe toate şi ai pe ele şi cele mai bine cotate simboluri atunci câştigul tău poate să ajungă cu adevărat la cotele astronomice pe care ţi le doreşti.
Frecvenţa de lovire şi frecvenţa de câştig rămân în continuare caracteristici tehnice definitorii pentru a afla dacă un slot plăteşte sau nu. Însă indiferent de dărnicia unui astfel de joc de cazino numai norocul poate să facă cu adevărat diferenţa aşa că adu-l lângă tine la fiecare rotire de aparat. Nu uita sa joci responsabil!