Membrii Ligii Sindicatelor din Învăţămînt se pare că vor trebui să părăsească spaţiul în care funcţionează în prezent, însă susţin că nu au fost anunţaţi în mod direct despre acest lucru. Motivul ar fi clădirea în care funcţionează Casa Corpului Didactic, şi care a fost reabilitată recent. Din cauza ploilor care au afectat o parte din plafonul imobilului, conducerea acestei instituţii, ar fi solicitat membrilor LSI să părăsească temporar spaţiul pe care îl ocupă pînă la remedierea problemelor. În acest sens, constructorul care a efectuat lucrările va trebui să se ocupe de reparaţiile tavanului.
„Avînd în vedere situaţia lucrărilor de la Casa Corpului Didactic, faptul că inclusiv biroul directorului este afectat de ploile care au fost în ultima perioadă şi deteriorarea plafonului de pe hol şi din biroul acestuia, el a luat măsura de a se muta temporar într-un alt spaţiu din această instituţie în ultima şedinţă a CA din IŞJ a fost alocat în cadrul Casei Corpului Didactic un spaţiu şi pentru Casa de Avocatură care reprezintă Inspectoratul Şcolar şi CCD în instanţă, iar în momentul acesta în care ar trebui să se mute directorul, se pune problema mutării sediului LSI care deocamdată manifestă oarecare opoziţie şi rezistenţă la această schimbare”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general IŞJ. Ada Macovei a mai lansat un apel către preşedintele LSI, Liviu Axinte în a înţelege situaţia creată şi totodată asigură conducerea sindicatului că va sprijini această organizaţie prin punerea la dispoziţie a unui alt spaţiu. Şefa IŞJ a mai afirmat că, oricum membrii LSI îşi desfăşoară activitatea în spaţiul respectiv fără a avea încheiat un contract în acest sens cu conducerea Casei Corpului Didactic şi sunt scutiţi şi de plata utilităţilor. Totodată, eliberarea spaţiului respectiv ar fi fost solicitată verbal în decursul săptămînii trecute de către conducerea CCD însă, pînă în prezent sindicaliştii nu şi-au arătat disponibilitatea de a părăsi incinta şi nici de a solicita un alt spaţiu Inspectoratului, aşa cum cere legea sindicatelor.
Paradoxal, conducerea LSI susţine că nu este la curent cu această decizie şi nu a purtat nici un fel de discuţii nici cu directorul CCD, nici cu reprezentanţii IŞJ. „Eu nu ştiu de nici o discuţie în acest sens, nimeni nu ne-a solicitat să părăsim acest spaţiu, m-aţi luat prin surprindere, o să mă interesez şi eu să văd despre ce este vorba, pînă atunci nu comentez nimic”, a declarat Liviu Axinte, preşedinte LSI.
Gică Manole, directorul Casei Corpului Didactic nu a putut fi contactat în decursul zilei de astăzi.