Şfaiţer a scăpat de DNA, doar preşedinţii trimişi în judecată

 

Preşedintele FC Botoşani a scăpat de problemele pe care le avea cu Direcţia Naţională Anticorupţie din pricina dezafilierii Universităţii Craiova. Alături de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al Federeţiei Române de Fotbal, Cornel Şfaiţer a votat în 2011 hotărârea prin care cel mai de succes club al provinciei a fost scos practic din fotbal.
Cornel Sfaiter DNA FRF
Procurorii DNA i-au trimis în judecată doar pe preşedintele FRF, Mircea Sandu şi pe preşedintele Ligii Profesioniste din România, Dumitru Dragomir. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, folosirea influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr. 78/2000) şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.
În opinia DNA, cei doi ar fi influenţat votul membrilor CEx al FRF prezentându-le eronat situaţia clubului şi determinându-i astfel să voteze dezafilierea. Pe lângă eliminarea din toate competiţiile, Universitatea Craiova a pierdut şi toţi cei 39 de jucători pe care îi avea sub contract, prejudiciul calculat fiind de circa 3,5 milioane euro. Deşi a votat dezafilierea Craiovei, Cornel Şfaiţer, alături de alţi doi dintre cei 13 membri ai CEx, nu a şi semnat decizia.
CITEŞTE ŞI:
 Preşedinte FC Botoşani cercetat de DNA pentru abuz în serviciu