„Nu am venit odată cu celălalt subprefect în instituţie, eu sunt din octombrie, d-lui a venit în luna ianuarie”. Afirmaţia aparţine subprefectului Paul Secrieru şi face referire la omologul său Daniel Moruzi. Primul explică astfel motivele pentru care primeşte mai multe atribuţii din partea prefectului, dar şi faptul că, atunci cînd părăseşte judeţul, Cristian Roman îi predă numai lui prerogativele de prim reprezentant al Guvernului în Botoşani. „Noi am prins o perioadă de reorganizare să zic aşa a funcţiilor de subordine, cînd eu am fost aproape trei luni de zile singurul subprefect din instituţie, ne-a fost şi nouă oarecum dificil pentru că dl. prefect dacă era plecat în delegaţie, automat trebuie să preiau atribuţiile, dar lucrurile astea se reglează din mers, din cîte ştiu şi colegul meu a început să primească sarcini. Sarcini avem toţi, sunt o mulţime de comisii din care facem parte, asta este activitatea noastră de bază, care pînă la urmă să nu uităm este de control a legalităţii”, a mai afirmat Paul Secrieru.
Acesta susţine că este prieten cu Daniel Moruzi, că au terminat liceul în acelaşi an şi că au făcut parte din echipa Tineretului Naţional Liberal de la Botoşani care în perioada 2005 – 2007 a constituit un grup foarte puternic şi important în cadrul PNL. „În 2005 am preluat organizaţia şi am fost un grup puternic de tineri care am construit şi printre care s-a aflat şi colegul meu subprefect, Daniel Moruzi. În momentul în care am fost exclus din partid, noi eram pe cai mari, în sensul că urma să obţinem anumite posturi de conducere la nivel central, deci practic prin excluderea noastră, că nu numai eu am fost exclus, s-a dizolvat practic organizaţia”, a mai spus Paul Secrieru.
Mai multe despre relaţia dintre cei doi, despre cît a contat pentru Secrieru jr. faptul că este fin al prefectului în numirea sa ca subprefect, dar şi rolul pe care l-a jucat tatăl său, ex-senatorul Dinu Secrieru în ascensiunea sa, puteţi citi sîmbătă dimineaţă într-un amplu interviu pe care Paul Secrieru l-a acordat publicaţiei noastre.