Se fac angajări la 112: STS a scos la concurs posturi pentru operatori în Botoșani, CE condiții se impun

Poți fi vocea unui salvator! Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a scos la concurs posturi pentru operatori la 112, în mai multe județe.

 

Instituția a scos la concurs mai multe posturi în județele: Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Constanța, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Harghita, Ialomița, Neamț, Satu-Mare, Covasna, Tulcea, Teleorman, Mureș.

 

”Programul de lucru în ture, asistența medicală gratuită, oportunitățile de promovare pe baza competențelor și performanțelor și salariul motivant sunt câteva dintre beneficiile de care te poți bucura dacă te alături echipei noastre”,

anunță reprezentanții Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

 

La Botoșani, așadar, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale organizează concurs de selecție ”în vederea realizării unei rezerve de personal pentru asigurarea nevoilor de încadrare cu subofițer operator „112” la U.M. 0570 Botoșani, domeniul operare apeluri de urgenţă”.

 

Înscrierile se vor face la sediul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Botoșani, bulevardul  Mihai  Eminescu, nr.  55-57,  municipiul  Botoșani,  județul Botoșani, până la data de 08.10.2021, ora 14.00.

 

 

Ce condiții se impun

 

Sunt căutate femei, care trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

 

-să aibă cetăţenie română;

-să aibă vârsta de până la 40 de ani;

-să cunoască foarte bine şi să aibă capacitatea de a se exprima clar şi corect în limba română;

-media de cel puțin 7 (șapte) la disciplina limba şi literatura română în clasele a IX-a - a XII-a pentru absolvenţii învăţământului de zi, respectiv în clasele a IX-a - a XIII-a pentru absolvenţii învăţământului seral/frecvenţă redusă/absolvenţii învăţământului de zi profil pedagogic, care au studiat cinci ani de liceu. Media se stabilește prin calcularea mediei aritmetice a mediilor anuale obţinute pe parcursul învăţământului liceal la limba și literatura română;

-media examenului de bacalaureat să nu fie mai mică de 7,00;

-să fie dispuse pentru desfășurarea activității cu ajungerea la locul de muncă în maximum 90 de minute;

-să nu fi fost condamnate penal printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune săvârşită cu intenţie, să nu fi executat o pedeapsă cu închisoarea ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni din culpă şi să nu fie în curs de cercetare sau judecată într-un dosar penal.

 

 

Probele de concurs

 

-evaluare la pregătirea fizică (probă eliminatorie);

-examinare psihologică (probă eliminatorie);

-examinare profesională

- interviu profesional (probă eliminatorie);

-probă teoretică - constă în verificarea noțiunilor generale privind geografia României, a noțiunilor generale privind operarea apelurilor de urgență în Centrele Unice pentru Apeluri de Urgență, precum și a noțiunilor legislative privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență;

- probă practică - constă în verificarea nivelului cunoștințelor de utilizare a computerului, de utilizare a instrumentelor de tip Office (editare text, calcul tabelar, prezentări), a instrumentelor online, a browserelor web, a aplicațiilor online de tip hartă, precum și a noțiunilor specifice privind operarea apelurilor de urgență în Centrele Unice pentru Apeluri de Urgență;

- evaluarea cunoștințelor de limbă străină.

 

Nota minimă de promovare a fiecărei probe din cadrul examinării profesionale este 7,00. Promovarea probei de evaluare la pregătirea fizică se va face în condițiile obținerii calificativului ”admis”.

 

Înscrierile se vor face la sediile direcțiilor județene de telecomunicații.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store