Scrisoare lungă pentru ”Zâna Europa” din orașul uitat de lume: vizite-n subteran, două creșe și-un muzeu

Lista cu ”dorințe” scrise sub formă de proiecte ce ar urma să ajungă spre aprobare la forurile europene este una chiar lungă. Primăria Botoșani pare să aibă planuri mari, pe hârtie, pentru următoarea sesiune financiară, valabilă șase ani de zile.

 

Se vrea dezvoltarea infrastructurii turistice

Printre altele prezentate deja, în strategia de dezvoltare a orașului sunt incluse și o serie de programe și pe partea de cultură și turism. Se dorește construcția unui centru multicultural în Botoșani cu sediu la Teatrul de Păpuși sau Filarmonică sau extinderea și dotarea bibliotecilor publice din municipiu cu încă 2 biblioteci noi în cartiere. De asemenea, se vrea dezvoltarea infrastructurii turistice  prin trasee, panotaj, info-kiosk-uri, spații pentru comercializare suverinuri și produse tradiționale sau hartă GPS precum și reabilitarea și introducerea în circuitul turistic a Orașului Vechi Subteran Botoșani. Potențialii turiști se vor delecta cu beciuri și tuneluri subterane. Municipalitatea mai vrea un muzeu al etniilor conviețuitoare de la Botoșani sau un centru rezidențial pentru bătrâni  care ar urma să fie înființat la Baia Comunală. În planurile de viitor mai intră două creșe sau reabilitarea bazei de recuperare medicală a Spitalului ”Sf. Gheorghe” Botoșani.

Unități de incluziune social pentru tinerii proveniți din familii defavorizate

Copiii ar urma să se bucure de centre de zi de tip after-school inclusiv pentru cei cu probleme de învățare sau a unei unități de incluziune social pentru tinerii proveniți din familii defavorizate.
Mai sunt luate în calcul o construcție nouă la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, amenajarea unui adăpost de noapte și a unui centru de igienizare pentru persoanele fără locuințe și extinderea și modernizarea serviciului de îngrijire la domiciliu.
(G.E.)
CITEȘTE:
 OZN-uri 100 de milioane de euro în oraș: tramvaie, cantine-n școli și îmbrăcarea a 10.000 de apartamente