Scriitori botoșăneni lângă bustul lui Eminescu: ”Pe vreme de restriște, cu gând de continuare a creației și memoriei Poetului”GALERIE FOTO

15 iunie, Botoșani. Mireasma teilor în orașul lui Eminescu, doar câțiva trecători prin parcul aproape pustiu și bustul Poetului privind stingher către lumea care se strânge din ce în ce mai mult în ale sale.

 

Poezia, între restricții și restriște. Din freamătul zilelor de 15 iunie, cu care botoșănenii erau obișnuiți de zeci de ani, a rămas o abia simțită adiere în vremuri în care pandemia a impus alte reguli și a schimbat paradigma în care ne raportăm la tot ce înseamnă cultură și manifestări cu caracter public.

 

Cu toate acestea, scriitorii botoșăneni nu au renunțat la omagierea poetului în ziua în care se împlinesc 131 de ani de la trecerea în eternitate.

 

La ora 11.00, au ajuns lângă bustul poetului, în Parcul Mihai Eminescu, Gellu Dorian, Nicolae Corlat, Cristina Șoptelea, Vlad Scutelnicu, Mircea Oprea, George Luca, Dumitru Necșanu, Mihai Babii.

 

 

Scriitorii au depus o coroană de flori în memoria poetului Mihai Eminescu, din partea Reprezentanței Botoșani a Uniunii Scriitorilor din România.

 

 

”Triști, pentru că orașul este pustiu...”

 

Potrivit scriitorului Gellu Dorian, acțiunea marchează simbolic ziua de 15 iunie, ca semn de omagiu adus poetului născut la Botoșani.

 

”Astăzi, 15 iunie 2020, 131 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, în Parcul Eminescu, fosta Grădină publică Vârnav, la bustul realizat de Ion Georgescu în 1890 la Paris și donat de un grup de studenți botoșănenilor, așezat inițial în curtea Școlii Marchian din Botoșani. Astăzi, un grup de scriitori, pe vreme de pandemie, pe vreme de restriște, când poezia crește și dospește în casele fiecărui autor, a depus o coroană la acest bust din Parcul Mihai Eminescu din Botoșani, ca semn de omagiu adus marelui nostru poet, ca semn de recunoaștere și de gând de continuare a creației și memoriei lui”,

Gellu Dorian, scriitor

 

 

Chiar dacă orașul nu mai freamătă de acțiuni ca altădată, de poeții sosiți de peste tot și care se revărsau pe străzile cu tei, scriitori din Botoșani păstrează ”un moment de frumusețe și de bunătate” pentru Eminescu.

 

”Suntem în 15 iunie 2020. 131 de ani de la moartea lui Eminescu. Triști, pentru că orașul este pustiu față de alți ani în care se umplea de scriitori, de poeți, de copii, de acțiuni. De Poezie, de fapt. Dar, chiar și așa, ne gândim și păstrăm un moment de frumusețe și de bunătate pentru cel care a fost Eminescu, pentru cel ce ne face să mergem mai departe”,

Cristina Șoptelea, scriitor

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store