Scarlatină sau nu la Dorohoi? : Cineva rău intenţionat din afara şcolii vrea să pericliteze imaginea şcolii

Conducerea Şcolii Gimnaziale „A.I. Cuza” Nr. 7 din Dorohoi susţine că nu are niciun caz confirmat de scarlatină, dar, pe de altă parte la Spitalul Municipal Dorohoi au fost internaţi trei copii cu acest diagnostic. Săptămâna trecută doi copii au avut febră şi dureri de gât, iar şcoala spune că are dovezi că au primit tratament pentru infecţii în gât şi varicelă.

 

În schimb la Compartimentul de Boli infecţioase al Spitalului Dorohoi s-au confirmat trei cazuri de scarlatină şi copii proveneau de la Şcoala Nr. 7.
„Avem informaţia de la medicul specialist al Compartimentului Infecţioase că există trei cazuri care au confirmarea clinică şi paraclinică, cu probe biologice care atestă prezenţa acestei boli. Din cei trei copii, toţi din aceeaşi colectivitate, doi au fost internaţi şapte zile şi au primit tratament cu penicilină, iar unul încă este internat” a afirmat Emilian Vamfu, purtătorul de cuvânt al spitalului
Scarlatina este o boală eruptivă infecto-contagioasă acută specifică copilăriei şi debutează cu febră, la fel ca şi în cazul copiilor bolnavi săptămâna trecută. Activitatea şcolii s-a desfăşurat normal astăzi nefiind probleme.
Pentru a preveni răspândirea oricărui microb unitatea a anunţat încă de săptămâna trecută Direcţia de Sănătate Publică (DSP), care a adus noi produse de dezinfectat, care sunt folosite la igienizare.
"Până acum nu a venit nimeni cu o hârtie pe care să scrie acest diagnostic, copiii care au fost bolnavi săptămâna trecută sunt la şcoală.  Cred că cineva rău intenţionat din afara şcolii vrea să pericliteze imaginea şcolii" a specificat Liliana Pădurariu, directorul şcolii.
Azi cei de la DSP împreună cu medicul şcolar au luat probe pentru exudat faringian de la copii cu vârstele 5-9 ani, pentru că această categorie de vârstă este predispusă la această boală, iar rezultatele ar urma să fie anunţate nu mai devreme de trei zile.
„În urma rezultatelor DSP ca for tutelar va lua măsurile care se cuvin. Dacă sunt mai mult de trei cazuri într-o clasă se poate vorbi de un focar, dar important este că boala este tratabilă” a adăugat purtătorul de cuvânt al spitalului.
Mihaela AMARINE
CITEȘTE:
 Secolul XXI la oraş: Suspiciune de scarlatină într-o şcoală