Scandal de la zestrea HSR la municipiu, amenințări cu DNA-ul și grupuri infracționale

Au fost încinse spiritele în ședința de Consiliu Local de joi, 29 ianuarie 2015. Proiectul de hotărâre privitor la preluarea unor bunuri de la Hi Speed Recovery în patrimoniul municipalității, a picat.

 

S-a dorit achiziționarea de la firma care s-a ocupat de ridicarea mașinilor a unui număr de 11 parcometre precum și a unor utilaje.
”Eu cred că o să fiu primul care o să reclame la DNA o acțiune care nu este conformă. Vreau să vă aduc la cunoștință faptul fiind vorba de obiecte de second hand, prețul unui obiect de inventar pentru un mijloc fix are și un preț de intrare și după aceea o perioadă de amortizare. La o societate comercială este de patru ani de zile. Un obiect de tipul acesta, care este parcomatul, este amortizat. Deci prețul lui ar fi zero. Ar trebui să se facă o evaluare, ar trebui să fie o licitație, să spunem că avem nevoie de parcometre second hand și poate vin mai mulți”, a intervenit consilierul local Gheorghe Iavorenciuc.
El a adăugat că s-a stabilit o sumă de 27.500 de euro pentru 11 bucăți în condițiile în care un parcometru nou este 2.500 de euro.
Aș dori să retrageți de pe ordinea de zi acest proiect, sau colegii să nu îl votați pentru că altfel o să cădeți în păcatul acesta al meu, să îmi faceți mâna spurcată și să dau scrisorele la DNA. Și am rugat Eltrans ca dlor să solicite să preia această activitate la CL”, a mai spus Iavorenciuc care le-a amintit consilierilor că ar putea face față din „grupuri infracționale”.
I-a răspuns viceprimarul Cosmin Andrei care a explicat raționamentul de la care s-a pornit la momentul în care s-a gândit trecerea acestui serviciu la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).
”Nu putem transmite direct companiei Eltrans pentru că trebuie să facem o licitație în momentul în care se prezintă această companie și ne putem trezi iar în situația în care vine altă societate cu altă denumire și care să facă același lucru care s-a făcut până acum”, a răspuns Cosmin Andrei.
Evident că nu putea sta deoparte consilierul local Eugen Țurcanu care a devenit unul dintre cei mai vocali aleși.
Ca să-i răspund dlui Cosmin Andrei special, prieten la cataramă cu cei de la HSR, de vreme ce le poartă atâta interesul și ne obligă să cumpărăm niște parcometre care sunt distruse și vai de capul lor și nu mai funcționează deloc. Aduceți-vă aminte că a fost o temă de campanie, cum intrăm în Primărie, cum dăm afară HSR. A început o hârjoneală, un preludiu între ei în care-l căuta pe Juncănaru, nu-l găsea, intra cu forța în sediu acolo, în fine. Până la urmă a reziliat contractul, nu l-a reziliat, l-a prelungit, dl. Cosmin Andrei a semnat deși nu avea drept, i-am făcut plângere penală”, a intervenit și Eugen Țurcanu, fost director al DSPSA.
Evident că discuțiile au fost continuate fiind argumentate de ambele părți, iar afirmațiile lui Eugen Țurcanu au atras după sine un răspuns din partea socialului democrat cu funcție de conducere.
”Nu PSD-ul a semnat acest contract, poate ați uitat dle Țurcanu cum ne-am pricopsit cu acest contract și cine l-a semnat. În al doilea rând nu trebuie să uitați că eu am băgat această companie în insolvență și am solicitat acest lucru. Prelungirea contractului s-a făcut în cel mai legal mod cu putință”, a adăugat viceprimarul Cosmin Andrei.
Proiectul de hotărâre a picat cu șase voturi împotrivă (Sorin Apostoliu, Cătălin Alexa, Eugen Țurcanu, Lidia Bucșinescu, Corneliu Furtună, Gheorghe Iavorenciuc), cinci abțineri (Gabriel Murariu, Radu Lebădă, Stelian Pleșca, Ovidiu Luca, Cristinel Brumă) și șapte voturi pentru (Călin Bosovici, Mihai Tincu, Cosmin Andrei, Mihaela Huncă, Tereza Nica, Marius Buliga, Florentin Ursuleanu).
(G.E.)
CITEȘTE:
 HSR ia forma DSPSA-ului: Primăria mută hingherii în propria ogradă