Salvatori din pasiune: Zeci de voluntari se alătură echipei ISU Botoșani

 

O nouă serie de voluntari ai programului national „Salvator din Pasiune” a început pregătirea, în acest sfârșit de săptămână. Este vorba de 32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 și 52 ani.

 

Voluntarii de la ISU Botoșani

 

 

În perioada următoare, voluntarii vor parcurge mai multe etape de pregătire înainte de a putea participa efectiv în misiune alături de pompierii profesionişti.

 

 

Astfel, în perioada 6 – 14 aprilie 2024, la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani se desfăşoară cursul introductiv privind structura, misiunile şi atribuţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani.

 

 

În perioada 15 – 19 aprilie 2024, voluntarii vor parcurge noţiunile de prim ajutor de bază susţinute, cu profesionalism, de către formatorii SMURD din cadrul inspectoratului în aşa fel încât, la finalul cursurilor să fie în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv.

 

 

La finalul celor 54 de ore de pregătire, aceștia vor susține un examen și dacă îl vor promova, vor putea să desfășoare activități de voluntariat în cadrul subunităților de intervenție ale ISU Botoșani.

Le dorim mult succes, îi susţinem şi suntem convinşi că efortul concertat, implicarea şi colaborarea cu societatea civilă reprezintă elementele esenţiale în consolidarea gradului de rezilienţă la nivelul comunităţilor.


 

Informații suplimentare

 

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Pentru a putea deveni voluntari, cei interesați trebuie să prezinte următoarele documente:

         - cerere de înscriere;

       - certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);

         - copie a actului de identitate;

         - aviz psihologic;

         - act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;

         - adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;

         - acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.