Salariaţii CJ au interzis de la Ţurcanu la vorbit la telefon în timpul serviciului

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu susţine că a dispus în cadrul comitetului de coordonare care se întruneşte la începutul fiecărei săptămâni ca toţi salariaţii din instituţie să nu mai discute chestiuni de serviciu, prin telefon. Măsura a fost luată ca urmare a scandalului cu DNA în care a fost implicat Radu Judele.

"Se discută oficial, prin adrese"

Motiv pentru care, şeful CJ a decis ca începând de astăzi, toate comunicările privind chestiuni de interes public să fie comunicate prin adrese oficiale chiar şi între salariaţii CJ şi cei din structurile aflate în subordinea CJ-ului. „Am hotărât în comitetul nostru de coordonare, nu mai discută nici un angajat al nostru din CJ decât oficial cu toţi colaboratorii pe care îi are CJ pentru că nu vrem să lăsăm loc de interpretări. Până acum se lucra, sunau colaboratori, aveau nevoie de date şi se lucra şi pe telefoane şi aţi văzut că este posibil ca acest lucru să fie interpretat. Şi am stabilit se discută oficial, prin adrese, nu mai discută nici un angajat al CJ pe telefon decât cu familia şi prietenii lor, nu discutăm probleme de serviciu pe telefon”, a declarat Florin Ţurcanu, preşedintele CJ.

"Le-am interzis să mai discute la telefon"

Motivul pentru care s-a luat această măsură neobişnuită îl constituie ancheta demarată de lucrătorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în privinţa administratorului public al judeţului, Radu Judele şi pentru a nu se mai face interpretări privind traficul de influenţă. „Nu putem altfel, aţi văzut ce s-a creat, dacă administratorul public a participat la o şedinţă la Bucureşti, aţi văzut interpretarea de trafic de influenţă. Dacă te duci la Bucureşti şi sta de vorbă într-un birou cu un director din minister şi cine mai este pe acolo şi asta înseamnă trafic de influenţă, atunci eu trebuie să feresc instituţia de probleme de acest gen. Le-am interzis să mai discute la telefon, cu nimeni, comisii din cel puţin două persoane”, a mai spus şeful CJ. Radu Judele apare într-un dosar al DNA prin care sunt cercetate trei persoane, una dintre acestea cu funcţie de conducere în cadrul Autorităţii de Management POS Mediu iar celelalte două, reprezentanţi ai unei firme private care ar fi câştigat o serie de licitaţii în cadrul unor programe cu finanţare europeană. Radu Judele este suspectat că ar fi încercat să facă trafic de influenţă în CJ Botoşani pentru favorizarea respectivei firme.
CITEŞTE:
 Peste 3 milioane euro – miza descinderilor DNA; de la Nova Apaserv la Bursa Amsterdam şi... Armata Israelului