La începutul săptămânii Inspectoratul Școlar Județean a luat decizia închiderii sălii de sport a Școlii Gimnaziale nr. 8 din municipiu după ce bucăți din tencuiala tavanului s-au desprins și au căzut. Din fericire, elevii nu se aflau în sală.
Evident că degetele acuzatoare au fost îndreptate către Primărie, instituția care trebuie să asigure resursele financiare pentru reparații.
Și asta în condițiile în care problemele la sala de sport datează deja de mai mulți ani de zile iar pentru a se ajunge la actualul stadiu de degradare, infiltrațiile au avut nevoie de o îndelungată perioadă de timp ca să acționeze și să afecteze atât de mult clădirea.
Primarul Cătălin Flutur a reamintit astfel, în contextul concursurilor pentru funcțiile de directori de școli, de ce a fost nevoie ca din comisii să facă parte și reprezentanții Primăriei.
”Directorul de școală este managerul școlii și atunci nu poate fi evaluat decât din punct de vedere managerial de un profesor”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
A făcut referire la directorul Școlii nr. 8 care, din punctul său de vedere a avut un management defectuos în cazul sălii de sport.
”Dacă d-na director trece vara, vine școala, nu cheltuiesc decât 50% din fondurile alocate și după ce începe școala spune că plouă în sala de sport. Bun, dar în martie, în aprilie, în mai, în iunie când e vacanță, nu ai știut lucrul acesta? Eu pun o întrebare, deci nici nu cheltuiești fondurile, nici nu anunți și spui că ești un foarte bun director și te-ai prins în octombrie că plouă”
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.