S-a deschis primul rooftop de la Botoșani: terasă deasupra Hotelului Premier cu palmieri, măslini și o priveliște spectaculoasă – GALERIE FOTO

(P) Rooftop-urile sunt la modă peste tot în lume, din Singapore până în New York. Rețeta succesului stă și în amenajarea terasei. Începând de joi seară și Botoșani a intrat în rândul orașelor lumii cu terasă pe acoperișul unei clădiri.

 

Terasă unicat la Botoșani


Tinerii care în 2021 au preluat managementul Hotelului Premier au continuat investițiile și după renovarea terasei și a restaurantului de la parter au continuat la... înălțime.


După lucrări derulate pe perioada câtorva săptămâni, pe 29 iunie au inaugurat terasa realizată deasupra hotelului de la intrarea în Botoșani dinspre Suceava.


Decorul cu gazon artificial, palmieri, măslini, tuia, șezlonguri, fotolii și umbrit cu copertine pare desprins dintr-o stațiune occidentală de pe litoral.


Și este completat la lăsarea serii cu o perdea de lumini.


Iar priveliștea pe care o descoperă este una realmente spectaculoasă. Rooftop-ul Premier oferă o perspectivă surprinzătoare a orașului, de la cartierul Primăverii și strada Sucevei până la Parcul Cornișa și poligonul ACR.

 

Salate, preparate din pește, paste și multe altele


Conceptul este de terasă lounge, iar meniul este conceput ca atare. Astfel, botoșănenii care doresc să se relaxeze la înălțime pot opta între salate aperitiv (de la crispy și Premier la picantă cu creveți, tonno și grecească) și preparate din pește și fructe de mare, precum somon la cuptor cu legume coapte, creveți în sos de portocale, tigaie de scoici ori tentacule de caracatiță cu cartofi aurii și sos de lămâie și oregano.


Nu lipsește grătarul, care printre altele vine cu antricot de vită maturat și tagliata de vită, tot așa cum nu lipsesc nici specialitățile, cum ar fi puiul chinezesc cu orez basmati, pieptul de curcan cu sos trufat, caprese de pui și vită teriyaki.


Pentru tradiționaliști se pot prepara un platou țărănesc, ciolan de porc la cuptor și un platou cald.


Nu au fost uitați burgerii, pastele, aripioarele, pentru ca totul să se încheie cu papanași moldovenești, cheesecake cu ciocolată albă și rodie, fondat de ciocolată cu mousse de lime și înghețată, salată de fructe și înghețată cu arome.

 

Petrecere de deschidere


Recepția organizată cu ocazia inaugurării s-a bucurat de participarea talentatului Raheem Tiberius, care a încântat invitații cu interpretarea la saxofon a unor melodii celebre, de la ”My heart will go on” - Céline Dion la ”Another day in paradise” – Phil Collins. Ambianța muzicală a fost completată de Radu Huțanu și DJ Shark, pentru ca povestea aromelor să fie spusă de Gabriel Băeșu, Cristian Spetcu și Lucian Sprînceană, veniți special de la Iași să prepare tot felul de cocktail-uri, de la g-tea și my old fashioned la my whiskey sour, campari spritz și black cherry negroni.

 

130 de locuri


este capacitatea maximă a rooftop-ului Hotelului Premier


Dacă vă doriți să experimentați organizarea unui eveniment într-un design vibrant cu terasă deschisă, muzica live și priveliștea panoramică puteți apela 0754.010.661. Iar dacă vreți să petreceți câteva minute sau ore într-o atmosferă intimă și relaxantă, puteți să sunați pentru o rezervare la 0734.600.087 sau să scrieți la [email protected].


Liftul Hotelului Premier vă ridică în câteva clipe la o terasă... la înălțime.