Oficial, la Botoșani s-a dat startul plantării arborilor. De pe data de 15 martie până pe 15 aprilie, în județul Botoșani, sute de hectare vor fi împădurite.
„Luna Plantării Arborilor“ este pe de o parte o ocazie de a ne întoarce la natura, dar și o ocazie de a conștientiza importanța pădurii în viața societății, au spus reprezentanții Direcției Silvice Botoșani care au și plantat primii arbori astăzi, 15 martie 2019 în prima zi a campaniei. Alături de ei au fost și reprezentați de la Garda Națională de Mediu, dar și peste 30 de lucrători ai direcției.
”Pentru acest an ne-am propus să facem 250 de hectare de lucrări de regenerare naturale din care 115 hectare de păduriri integrale și 135 de hectare de regenerări la care ne folosim de regenerarea submasivă, adică regenerări naturale. În plus, pentru consolidarea plantațiilor din anul anterior ne-am propus să facem 59 de hectare de completări, plantațiile din anul interior fiind afectate de pierderile normale, dar și de calamitățile pe care le-am avut anul trecut, inundații sau secetă,
Marius Havriș, director Direcția Silvică Botoșani
Aproape de comuna Vorona, din județul Botoșani au fost astăzi plantați zeci de puieți, precum stejar și molid. Nu s-a ferit de la săpat comisarul șef de la Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu, care a făcut echipă cu o colegă de a sa.
”Inițiem acțiuni împreună, răspundem pozitiv la solicitările domnilor de la Direcția Silvică și ne dorim să avem câți mai mulți voluntari alături de noi. Suntem obișnuiți(…) în fiecare an plantez și în primăvară și în toamnă. Plantez atât în acțiunile pe care le inițiem noi, Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Botoșani, plantez și acasă,”
Cristina Kashyap – comisar șef Garda de Mediu
În această primăvară se vor planta peste 749 mii de puieţi din care 724 mii provin din pepinierele proprii, iar 25 de mii sunt din transfer de la direcţiile silvice vecine.
Se preconizează că se vor cheltui aproximativ 6.203.000 de lei din care pentru lucrările de împăduriri din această primăvară este nevoie de 1.869.000 de lei. Banii provin de la fondul de conservare și regenerare, asigurat în totalitate la nivelul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și fondul de ameliorare a terenurilor cu destinație silvică asigurat de Ministerul Apelor şi Pădurilor.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL: