S-a atribuit primul contract la ”Autostrada Moldovei”, 100 – 140 km/h sunt limitele maxime de viteză luate în calcul

„Astăzi, 19.03.2021 s-a finalizat procesul de evaluare si s-a emis comunicarea rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect Completare/Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate, si elaborare P.A.C., P.A.D. si P.T.E. pentru obiectivul Autostrada Târgu-Neamț – Iași- Ungheni”.

 

Anunțul a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Ofertantul desemnat câștigător este SC Consitrans SRL, cu prețul de 58,8 milioane lei fără TVA.


22 de luni


este durata de realizare a serviciilor de proiectare.

 

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat în repetate rânduri că va negocia cu proiectantul care va fi declarat câștigător ca unele secțiuni, precum Tg. Frumos - Lețcani, zonă extrem de circulată în prezent, să fie predate înainte de termen pentru a fi scoase la licitația de execuție mai devreme.

 

Autostrada Târgu Neamț - Iași - Ungheni reprezintă un tronson din viitoarea Autostrada A8 Târgu Mureș - Tg.Neamț - Iași - Ungheni ce va străbate județele Mureș, Harghita, Neamț și Iași și va avea o lungime de aproximativ 320 de km.

 

100,14 km


va avea sectorul Târgu Neamț - Iași - Ungheni

 

Trebuie propuse două variante de traseu


Prestatorul va identifica două variante de traseu posibile și va recomanda, o variantă pentru compararea cu varianta optimă avizată în Studiul de Fezabilitate elaborat în 2011 revizuită, conform informațiilor din Caietul de Sarcini consultat de HotNews.ro


Traseul actual al tronsonului de autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni este împărțit în patru sectoare, după cum urmează

 

• SECTORUL nr.1 - Km 0-km 32 , respectiv Târgu Neamț-Târgu Frumos ;
• SECTORUL nr.2 - Km 32-km 61, respectiv Târgu Frumos- DN 28 (zona Lețcani);
• SECTORUL nr.3 - Km 61-km 78, respectiv DN 28 (zona Lețcani)-DN 24 C (zona cât mai apropiată de municipiul Iași);
• SECTORUL nr.4 - Km 78- km 100, 14 (sfârșitul proiectului va fi în punctul vamal de la Pod peste Prut la Ungheni amplasat în UAT Golăiești).

 

Proiectantul trebuie să ia în calcul un spital care încă nu există  

 

Conform documentației scoasă la licitație, se va studia asigurarea legăturii cu Aeroportul Iași și viitorul Spital Regional din Iași.

 

„Prestatorul va avea în vedere și necesitatea conectării tronsonului de autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni cu tronsonul de autostrada Moldova A7 (Ploiești - Buzău - Focșani - Bacău - Roman - Suceava-Siret)”, se arat în documentație.

 

Vitezele de proiectare utilizate pentru dimensionarea autostrăzii vor fi conform normativelor de proiectare în vigoare având valori cuprinde între 100km/h-140km/h. Se vor proiecta și perdele forestiere de protecție împotriva înzăpezirii.

 

FOTO: HotNews

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store