Rumoare în rândul medicilor nevaccinați: Trebuie să se testeze cu bani din buzunar

Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihailă, potrivit căruia medicii și cadrele medicale nevaccinate vor fi obligate să se testeze periodic PCR din propriul buzunar a stârnit rumoare în rândul personalului medical neimunizat.

 

De cealaltă parte, medici din sistem sunt de părere că, atâta vreme cât există vaccin, pus la dispoziție gratuit, firesc ar fi ca medicii și restul cadrelor medicale din unitățile sanitare să se vaccineze pentru a nu transmite virusul pacienților pe care îi îngrijesc.

 

"Măsura nu ar trebui să fie limitativă, doar la medici, ci la tot personalul medical care acordă asistență medicală și îngrijiri pacienților. Sigur că trebuie să fie verificați, tocmai pentru a evita situațiile în care ar putea fi vectori și ar putea transmite această boală. Ei au avut posibilitatea ca noi toți să se vaccineze gratuit și încă au această posibilitate. Vaccin există din plin în România", a explicat pentru Ziare.com un medic urgentist.

 

 

”În România se practică multe haiducisme”

 

La rândul sau, președintele SANITAS, Leonard Barascu, a punctat că nu i se pare firesc ca medicii să fie obligați să se testeze periodic și că testarea ar trebui astfel să fie decontată, fie de spital, fie printr-un program guvernamental.

 

"În România se practică încă foarte multe haiducisme. Mi se pare trist că doar 40% din personalul medical e vaccinat. Oamenii nu sunt conștienți la ce se expun și la ce îi expun pe cei din jur. Informații cu privire la acest lucru sunt limitate, dacă le analizăm prin comparație cu alte vaccinuri. Dar totuși sunt informații și studii în reviste de specialitate", a explicat pentru Ziare.com medicul Felicia Buruiană, stabilit în Marea Britanie.

 

Cel mai recent studiu făcut de Federația Solidaritatea Sanitară subliniază că doar 45% din personalul medical s-a și vaccinat până în prezent.

 

Studiul Federației Solidaritatea Sanitară creionează și un profil al lucrătorilor nevaccinați. În primul rând, aceștia nu sunt convinși de siguranța și eficiența vaccinului. În al doilea rând, ei tind să facă parte din colective cu puțini colegi vaccinați. Nu în ultimul rând, nu au fost subiecții unor informări oficiali pe tema vaccinului, se mai arată în documentul citat.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store