Romii de la Dorohoi se pun cu burta pe carte pentru o diplomă de calificare – AFLĂ în ce domenii - FOTOGALERIE

Marţi, 10 februarie la ora prânzului la Casa municipală de cultură Dorohoi a avut loc prezentarea unui proiect care se adresează persoanelor de etnie romă şi a celor cu dizabilităţi.

 

Oameni de toate vârstele interesați de cursurile de calificare

Proiectul intitulat “Măsuri inovatoare pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile” are ca ţintă sute de persoane din regiunile Vest şi Nord-Est ale ţării. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi are o durată de 18 luni, începând din aprilie 2014.
La Dorohoi, sala de şedinţe fost neîncăpătoare de oameni de toate vârstele, majoritatea de etnie romă, interesaţi de prezentarea oferită de partenerii care au dus la îndeplinire acest proiect. Mai bine spus cei care au venit au avut ocazia să se înscrie la cursuri de calificare profesională recunoscute în ţară şi străinătate pentru meseriile lucrător în comerţ, lucrător instalaţii pentru construcţii, sudor electric. Pentru cei care vor să se pregăteasă în tainele informaticii, partenerii vor desfăşura şi un curs de iniţiere TIC.

Diplomă și-o subvenție de 500 de lei

Aproximativ 56 de persoane din Dorohoi vor fi selectate pentru aceste cursuri, care au o durată de trei luni de zile, din care una de teorie şi două de practică, iar cei care vor reuşi să finalizeze cursurile şi să obţină diploma, vor primi la final şi o subvenţie de 500 lei. Pe perioada cursurilor, participanţii vor avea asigurată şi o masă pe zi.
La masa discuţiilor au participat şi primarul Dorin Alexandrescu, Dorina Sapariuc, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 2, care a „recrutat” persoane din rândul părinţilor de etnie romă, ai căror copii frecventează această şcoală, foşti elevi şi Romică Feraru, reprezentatul romilor în Dorohoi.

”Ne confruntăm cu probleme în găsirea unui loc de muncă”

„Acest proiect este unul generos, chiar dacă consideraţi să trei luni este foarte mult, aceste cursuri vă vor deschide noi orizonturi. La prima vedere pare greu, dar depinde de voinţa fiecăruia de a face şi de a avea acces la piaţa muncii mai uşor. Vă mulţumesc că aţi selectat şi oraşul nostru, pentru că aici ne confruntăm cu probleme în găsirea unui loc de muncă, de adaptare. Ne dorim şi investiţii în zonă, dar trebuie şi forţă de muncă calificată” a menţionat primarul Dorin Alexandrescu.
Proiectul este implementat de Alianţa Sindicatelor Timiş împreună cu partenerii Sindicatul Prometeu Suceava, Centrul de asistenţă şi integrare psihopedagogică al Universităţii de Vest din Timişoara,Siveco România, furnizor de cursuri TIC şi Seegec Ro, furnizor de servicii de informare, coniliere, mediere.
(M.A)
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
 Israel vrea botoșăneni la muncă în condiții de ”virginitate” : OFERTA