România, țara în care (NU) vreau să trăiesc : Botoșănean cu studii superioare ne strânge resturile!!

Omului care muncește nu ar trebui să îi fie rușine deloc. Indiferent de locul în care o face, fie că vorbim de ghene de gunoi, tarabe din piață sau fabrici. Iar o veche vorbă a înaintașilor spune că ”munca înnobilează sufletul”.

 

Rușine, în schimb, ar trebui să le fie celor care formează actualul sistem după care se ghidează România. Rușine să le fie celor care periodic se luptă orbește pentru a ajunge să ceară votul prostimii. Rușine ar trebui să le fie celor care-și leagă în fiecare dimineață cravatele de politicieni.

 

Pentru că se ajunge la situația în care indivizi fără formare profesională să ajungă în posturi cheie plătite regește iar oamenii care și-au ros coatele pe băncile școlilor să nu aibă un loc decent de muncă. Iar dacă-l găsește este pentru că salariul oferit este unul în bătaie de joc

.

Un exemplu elocvent în avem la Botoșani, la societatea de salubrizare a orașului. Puțini dintre botoșănenii care observă mașina de gunoi cunosc faptul că unul dintre cei care golesc ghenele de gunoi este un botoșănean absolvent de studii superioare.

 

„Omul a venit și a spus: domn director, eu accept orice muncă, m-am săturat de cât am umblat vreo trei ani de zile, am copii, am familie, nu mai pot. I-am răspuns: măi omule, eu pe postul tău nu am nimic”
Simion Drelciuc, director general Urban Serv

 

Respectiva persoană a participat la concurs și nimeni nu i-a știut nivelul de studii până când a trebuit să își facă dosarul pentru încadrare. Și de acolo, șocul.

Simion Drelciuc este decis să-l ajute să lucreze pe un post la nivelul său: ”Și am zis că în situația în care a fost singurul post pe care am putut să i-l ofer, să vedem pe parcursul activității să încerc să găsesc un post cu pregătirea”.

 

Povestea bărbatului cu studii superioare care strânge gunoi este una simplă și doare cât o Românie întreagă. A tot muncit pe unde a apucat însă nicăieri nu era plătit precum la Urban Serv.

”Am lucrat nu știu unde și am luat jumătate cât îmi dați dv. Dle prefer să vin aici ca să îmi pot întreține familia”, i-ar fi spus directorului unității.

 

Omul muncește zilnic pe mașina de colectare și a devenit un exemplu pentru ceilalți care mai sunt prinși băuți la serviciu sau mai au abateri disciplinare.

”Este ca un fel de model pentru ceilalți. Omul acesta are școală și vrea să muncească, iar alții își bat joc”
Simion Drelciuc, director Urban Serv

În cadrul unității de salubrizare a orașului sunt încadrate în jur de 330 de persoane.