Roman se ia în Parlament de pensiile de zeci de milioane ale militarilor uselizaţi

 

Deputatul Cristian Roman, a cerut, de la tribuna Parlamentului, pensii juste pentru toți cetățenii României care au acest drept, nu doar pentru cei care au ajutat USL să ajungă la Putere. Parlamentarul de la Forța Civică a criticat actuala guvernare pentru că vrea să revină la pensiile militare de dinainte de decembrie 2010 pentru cei care nu și-au dovedit cu acte veniturile din perioada activă.
Cristian Roman pensii militari
Asta în condițile în care celorlalți cetățeni nu li se calculează pensia pe vorbe și sunt purtați ani întregi pe drumuri pentru a aduce fel de fel de documente.
Redăm mai jos pasaje din declaraţia politică a preşedintelui Forţa Civică Botoşani.

Militarii cu pensii mărite fără acte, muncitorimea cu pensii nemajorate, tot fără acte

„Unul din principalele motive invocate în favoarea celor vizați de actul normativ respectiv este acela că ei nu au mai putut prezenta dovezile privind veniturile dobândite în timpul activităţii, pentru că arhivele unităţilor militare au fost distruse sau deteriorate.  Nu garantez că nu ar fi posibil să nu se fi întâmplat asta, însă mă surprinde că vorbim despre astfel de neglijenţe într-un asemenea domeniu. La ce trebuie să ne aşteptăm atunci când vorbim de arhivele fostelor întreprinderi de stat, care nu au fost păzite de soldaţi înarmaţi. Acestea au ajuns pe mâna lichidatorilor privaţi şi sunt sute de mii de oameni în toată ţara, poate mai mulţi, care nu-şi primesc integral drepturile de pensie pentru că nu au încă acces la respectivele arhive. Şi vorbim de oameni cu pensii mai mult decât modeste, nu de pensionari de lux, care se plâng că li s-a redus pensia la doar o mie de euro

„Se acordă o recompensă nucleului de forță de care USL s-a folosit în efortul de a pune mâna pe putere”

Graba cu care s-au găsit bani doar pentru o categorie atât de restrânsă de pensionari nu poate decât să mă ducă cu gândul că de fapt se acordă o recompensă nucleului de forță de care USL s-a folosit în efortul de a pune mâna pe putere. Eram prefect atunci şi ştiu bine cine erau protestatarii din ianuarie 2012, de fapt animatorii şi manipulatorii acelor momente. Vorbesc de foşti colonei, pe care ulterior i-am văzut la şedinţele de partid ale PSD sau PNL, oameni care au reprezentat aceste partide în secţiile de votare la referendumul pentru demiterea Președintelui României și la cele două runde de alegeri – locale şi generale. Se vede acum că şi-au împletit interesele unii cu alţii la modul cel mai eficient.

„Parlamentarii USL din fosta legislatură nu au fost la fel de sensibili faţă de ceilalţi pensionari”

Mă revoltă gândul că parlamentarii USL din fosta legislatură nu au fost la fel de sensibili faţă de ceilalţi pensionari, de care aminteam mai sus, blocând Legea arhivelor, prin atacarea acesteia la Curtea Constituţională, fără să se gândească la consecinţele gestului lor. Erau sute de mii de oameni care aşteptau să aibă acces la arhivele întreprinderilor de pe fostele platforme industriale, putând dovedi în felul acesta că au lucrat în condiţii speciale şi astfel să-şi obţină drepturile suplimentare de pensie.
Unii dintre aceştia s-au prăpădit înainte de a li se face dreptate. E adevărat însă, că aceştia nu s-au pus în slujba partidelor care râvneau cu disperare puterea, nu s-au constituit în masă de presiune şi manipulare la dispoziţia USL.” 
CITEȘTE ȘI:
 Protestatarii “independenţi” – membri înflăcăraţi ai USL – FOTOGALERIE