Au fost verificate calitatea alimentelor şi a preparatelor culinare şi anume existenţa documentelor de provenienţă unde s-au controlat direct organoleptic alimentele, starea acestora dar şi a ambalajelor precum şi volumul net declarat.
„Ca şi condiţii de expunere şi prezentare au fost verificate modalităţile de depozitare a alimentelor şi data de transport. Calitatea de alimente din unităţile de servicii publice, unde s-a verificat dotarea sălilor de consumaţie şi bucătării. În cadrul bucătăriilor s-a verificat starea ustensilelor şi a veselelor de servire, a cântarelor şi verificărilor metrologice a acestora”, a declarat
Mirel Rogalschi, comisar şef adjunct CJPC.
Per total s-au făcut controale la peste 40 de operatori economici din Botoşani, fiind depistate abateri la toţi. Au fost aplicate 22 de avertismente şi 18 amenzi contravenţionale în valoare totală de 72.000 de lei. Neregulile au fost găsite mai ales la partea de informare şi cea de verificare a cântarelor care aveau termenul de verificare metrologică depăşit.
(G.E.)
CITEŞTE:
Botoşănean lăsat fără curent electric de …poştaş
[[banner]]