Din totalul de 650 de kilometri ai rețelei de drumuri județene, la ora 18:00, mai erau închiși circulației mai puțin de 2 kilometri situați în extravilanul satului Rediu, pe DJ282H, spre Iași.
Între timp s-a intervenit și pe acest tronson.
Au fost redeschise în totalitate și drumurile județene:
DJ291D: Dorohoi – Loturi Enescu – Ibănești – Cristinești – Suharău – Oroftiana – Baranca – Bajura;
DJ291K: Talpa – Călinești – Lozna
Iată declarația președintelui CJ, Doina Federovici:
„A fost un efort susținut al echipelor de intervenție ale Direcției Județene de Drumuri și Poduri, care au fost ajutate de primarii care au înțeles să facă front comun în fața unei situații de urgență. Le mulțumesc tuturor pentru implicare, domnului vicepreședinte Dorin Birta și domnului director DJDP Cătălin Gheorghian pentru coordonarea din teren a echipelor de intervenție.
Din păcate, ajutorul oferit astăzi de către SDN Botoșani a fost tardiv și s-a concretizat doar într-un utilaj care a acțiunat în zona Bajura-Baranca, restul utilajelor puse la dispoziție fiind în alte zone ale județului, unde drumurile erau deja deszăpezite de noi. A fost doar o acțiune de imagine a prefectului Sorin Cornilă, haotică, neadaptată la situația din teren, la fel ca întreagă operațiune coordonată de domnia sa în această situație de urgență. Pentru acest lucru, ar trebui să-și ceară scuze public botoșănenilor!
Vineri, când era cea mai mare nevoie de utilaje pe sectoarele de drum județean înzăpezite, SDN Botoșani nu a disponibilizat utilaje, echipele de intervenție ale DJDP beneficiind, repet, doar de ajutorul primarilor.
Reamintesc că rețeaua de drumuri județene este de 650 de kilometri, iar cea de drumuri naționale de 390, iar în primele zile echipajele de la drumurile județene au acționat pe sectoarele cele mai dificile ale drumurilor naționale (DN29, Baisa – Vlădeni – Huțani, respectiv DN29A, Dorohoi – Dragalina – Hudești), pentru a restabili circulația în vederea intervenției de urgență la unele cazuri medicale și a se putea intra cu deszăpezirea pe drumurile județene.
Administrația publică trebuie făcută în interesul botoșăneanului și nu doar pentru propria imagine, așa cum înțelege să o facă prefectul Sorin Cornilă. Rolul CJSU, pe care prefectul îl prezidează, este cel de a coordona acțiunea la nivelul întregului județ. Din păcate, vineri seară, la ora 20:00, când încă mai erau sectoare de drum înzăpezite, structurile din cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Botoșani, operaționalizate la sediul ISU pentru gestionarea situațiilor de urgență, și-au încetat activitatea prin hotărârea CJSU semnat de prefectul Sorin Cornilă”.
<