Război rece între Liviu Rădăşanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Nicolae Macovei, liderul Sindicatului Impact. Sindicalistul îl acuză pe directorul instituţiei de abuz, şantaj şi încercare de intimidare. Totul pe marginea noii organigrame care a fost constituită de către conducerea DGASPC, fără a se consulta cu sindicatul.
Practic, prin noua organigramă, postul lui Nicolae Macovei a fost transformat din funcţie contractuală pe funcţionar public. Şi asta în condiţiile în care pe perioada mandatului acest post a fost suspendat, iar legea sindicatelor interzice orice modificare în contractul de muncă al lui Nicolae Macovei. „Este cea mai josnică încercare de intimidare la care a recurs Liviu Rădăşanu, este un abuz şi şantaj. Îl voi da în judecată în nume propriu pentru acest lucru”, a afirmat Nicolae Macovei. Potrivit sindicalistului, această modificare este interzisă de legea sindicatelor. Şi asta deoarece, conform art. 10, al.1, din legea 54/2003 privind sindicatele, „în timpul mandatului şi în termen de doi ani de la încetarea mandatului reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă”, iar potrivit art. 11, al 1, „pe perioada în care persoana aleasă în organul de conducere este salarizată de organizaţia sindicală, contractul său individual de muncă sau, după caz, raportul de serviciu se suspendă, iar aceasta îşi păstrează funcţia şi locul de muncă avute anterior”. Lucru care nu s-a întîmplat însă şi în cazul liderului sindical. „El susţine că toate aceste modificări au fost făcute în baza unui ordin de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici de care noi nu am avut habar”, a mai spus Macovei.
Această modificare a fost efectuată în cazul a 34 de angajaţi din cadrul instituţiei care au fost trecuţi pe funcţii de funcţionari publici. „Am transmis noua organigramă şi colegilor care sunt în situaţia mea, chiar două colege au început să plîngă pentru că, prin această modificare vor pierde la salariu în jur de 1 milion de lei vechi. S-a aplicat această măsură exact în rîndul specialiştilor din instituţie care şi aşa aveau venituri modeste”, a mai spus Nicolae Macovei.