PSD se aliază cu Partida Romilor pentru parlamentare

 

Partida Romilor Pro-Europa şi PSD au încheiat un acord politic de susţinere reciprocă în alegerile parlamentare din decembrie şi implementarea unor obiective care vizează comunitatea de romi. Protocolul a fost semnat în 29 octombrie şi validat sâmbătă de Conferinţa Naţională a Partidei Romilor.
romi la Primaria Botosani

Planuri pe patru ani

Acordul prevede că Partida Romilor va susţine politic PSD în colegiile uninominale pentru obţinerea unui număr cât mai mare de voturi. La fel, PSD va susţine candidaţii Partidei Romilor. Documentul mai prevede că PSD va implementa obiective privind comunitatea romilor în domenii precum sănătate, locuri de muncă, educaţie şi le va include în programul de guvernare pentru perioada 2012-2016. Preşedintele Partidei Romilor, Nicolae Păun, a explicat că PSD a încheiat protocolul cu formaţiunea sa deoarece organizaţia este una serioasă şi s-a ocupat de lucruri serioase pentru comunitatea de romi.

Când cu PDL, când cu PSD

El a spus că nu este prima dată când Partida Romilor intră într-o "combinaţie" politică, după protocolul semnat în 2000 cu PDSR, iar apoi cel cu PDL. "Am reuşit să găsim această breşă, şi anume să avem o înţelegere scrisă cu PSD. Nu avem o înţelegere scrisă cu PNL, ci cu primul-ministru al României, spre binele comunităţii de romi", a spus Păun. Acesta a arătat că Victor Ponta trebuie să rămână în continuare prim-ministru, iar Guvernul să-şi asume problemele comunităţii de romi şi să ţină cont de obligaţiile pe care şi le-a luat, la fel ca şi Partida Romilor.

La Botoşani PSD-iştii îi trimit pe romi la şcoală

Problema romilor a fost abordată în ultima lună de mai multe ori de către PSD-iştii botoşăneni prin vocea secretarului general. Ultima dată a făcut-o săptămâna trecută, când a anunţat că la Ştefăneşti, localitate cu un număr însemnat de etnici, s-a reunit în şedinţă comisia de probleme sociale şi drepturile omului a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. „Trebuie făcut ceva pe plan central şi voi discuta cu viitorii parlamentari, poate apare şi o reglementare pe plan naţional ca acele programe care rezolvă nişte situaţii punctuale şi care bagă bani mulţi în buzunarele unora şi altora, să fie înlocuite cu aceste două programe: A doua şansă şi Şcoală după şcoală”, a afirmat atunci Gheorghe Vâzdoagă. El a explicat că prin intermediul acestor două programe inclusiv cetăţeni de 35 de ani au învăţat să scrie şi să citească. „Singura acţiune care poate duce la integrarea romilor este prin educaţie şi acest lucru nu se poate face nici într-o lună, nici într-un an, nici în zece ani. E vorba de o generaţie căreia să îi schimbăm mentalitatea”, a mai spus Gheorghe Vâzdoagă. Potrivit acestuia, 40 de romi din Ştefăneşti au urmat cele două programe de şcolarizare.
CITEŞTE ŞI:
 Romii de la ghetouri s-au cuminţit: Autorităţile le promit un club
VEZI ŞI:
 Romii nervoşi la vice : Scoteam c... cu găleata din canal, vicele arată spre Flutur – VIDEO