Protest la minister cu criteriile elaborate „pe ascuns” cu gradaţiile de merit

 

Sindicaliştii din educaţie au înaintat un protest către Ministerul Educaţiei Naţionale nemulţumiţi fiind de modul în care au fost elaborate în acest an criteriile de acordare a gradaţiilor de merit din sistemul educaţional unde a fost efectuată a realocare a punctajelor acordate cadrelor didactice.
Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Învăţământ, deşi s-a solicitat expres, nici anul acesta personalul didactic auxiliar nu a fost inclus în categoria celor care beneficiază de aceste gradaţii de merit, aspect omis în ultimii doi ani de zile. „Noi ca federaţie sindicală am solicitat printr-o adresă înregistrată pe data de 11 ianuarie ministerului o revedere a acestei metodologii în sensul în care personalul didactic auxiliar nu este cuprins din nou în procesul acesta de acordare a gradaţiilor de merit iar promisiunea din campania electorală era de reincludere a personalul auxiliar în rândul beneficiarilor de gradaţii de merit”, a declarat Liviu Axinte, preşedintele LSI Botoşani.
Mai mult decât atât, ordinul de ministru privind criteriile de acordare a gradaţiilor a fost elaborat fără consultarea partenerilor sociali, în speţă sindicatele, în ciuda mult trâmbiţatei colaborări anunţată de USL pe vremea când se afla în opoziţie. „Am ţinut cont de faptul că această metodologie nu a fost discutată cu sindicatele înainte de a fi aprobată şi publicată. Mai mult, noi avem adresa înregistrată la minister pe această temă, ordinul este numerotat şi datat în 16 noiembrie 2012 iar sindicatelor li s-au cerut propuneri pentru metodologie pe data de 21, după ce el deja fusese emis ordinul. Nu am ştiut de acest lucru decât în momentul publicării în Monitorul Oficial pe data de 9”, a mai spus Liviu Axinte.
CITEŞTE:
 Lider sindical: Absolvenţii Spiru nu au voie în învăţământ dar au voie să fie directori