Proiecții de filme documentare de artă spectaculoase la Happy Cinema Botoșani - PROGRAMUL 

Happy Cinema Botoșani invită publicul iubitor de frumos la o serie de proiecții de filme documentare de artă spectaculoase. 

 

O experiență culturală

 

Aceste proiecții reprezintă o experiență culturală și educațională memorabilă, participanții având ocazia să vizioneze filme documentare despre renumiți pictori din arta plastică internațională. 

 

În perioada aprilie – iunie 2024, spectatorii se vor bucura de Jeff Koons: Portretul unei vieți, Vermeer: Retrospectiva, Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili, Klimt și sărutul și Borromini și Bernini: Provocarea perfecțiunii.

 

Ecaterina Mateescu, administrator Happy Cinema

„Prin seria de proiecții de filme de artă Happy Cinema aduce împreună două domenii culturale distincte, dar complementare. Dorim să oferim publicului nostru oportunitatea de a experimenta și aprecia mai profund arta cinematografică și arta vizuală”

 

Programul proiecțiilor 2024

 

Jeff Koons: Portretul unei vieți, vineri, 5 aprilie, ora 19:00

 

Jeff Koons. A Private Portrait este un film documentar captivant ce explorează viața și lucrările remarcabile ale celebrului artist contemporan Jeff Koons. În acest film, spectacolul artei se întrepătrunde cu povestea personală a artistului, oferind o perspectivă intimă asupra geniului său creativ și a impactului său asupra lumii artei moderne. 

 

Este o incursiune fascinantă în universul unic al lui Jeff Koons și o călătorie impresionantă în lumea artei contemporane. Jeff Koons este considerat pe scară largă unul dintre cei mai influenți, populari și disputați artiști ai ultimelor 30 de ani. Koons transformă obiectele fabricate în masă, de zi cu zi, în cele mai înalte forme de artă. 

 

 

Vermeer: Retrospectiva, Vineri, 19 aprilie, ora 19:00

 

În primăvara anului 2023, Rijksmuseum din Amsterdam și-a deschis porțile pentru cea mai mare expoziție Vermeer din istorie. Conținând lucrări împrumutate din întreaga lume, această retrospectivă majoră aduce împreună cele mai faimoase capodopere ale lui Vermeer, inclusiv Fata cu cercel de perlă, Geograful, Lăptăreasa, Doamna scriind o scrisoare cu servitoarea ei și Femeia ținând o balanță. 

 

Acest nou film marca Exhibition on Screen invită publicul la o vizionare privată a expoziției, însoțită de directorul Rijksmuseum și curatorul expoziției. O oportunitate cu adevărat unică în viață! 

 

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili, vineri, 10 mai, ora 19:00

 

Munch. Love, ghosts and lady-vampires este un film captivant ce explorează viața și lucrările remarcabile ale celebrului artist norvegian Edvard Munch. Cu o abordare inedită, filmul aduce în prim plan povestea complexă a artistului, ilustrând influențele emoționale, fantomele din trecut și relațiile tumultoase, precum și fascinația sa pentru simbolurile puternice, cum ar fi vampirii. 

 

Prin intermediul imaginilor remarcabile și al interviurilor cu experți în artă, filmul oferă o incursiune profundă în universul artistic al lui Edvard Munch și în lumea sa interioară plină de pasiune și mister. Este o călătorie fascinantă în viața și operele unuia dintre cei mai influenți artiști din istoria artei moderne. Societatea modernă are o datorie enormă față de pictorul Edvard Munch, de la Andy Warhol la Ingmar Bergman, de la Marina Abramovic la Jasper Jones. Picturile sale au devenit simboluri, dar și un semn al tragediilor din secolul al XX-lea.

 

Klimt și sărutul, vineri, 24 mai, ora 19:00

 

Experții examinează calitățile care fac ca pictura lui Gustav Klimt, „Sărutul”, să fie o lucrare iconică și durabilă. Sărutul de Gustav Klimt este una dintre cele mai recunoscute și reproduse picturi din lume. Este poate cel mai popular poster de pe pereții dormitoarelor studenților de la Beijing la Boston. Pictată la Viena în jurul anului 1908, imaginea evocatoare a unui cuplu necunoscut îmbrățișându-se a captivat privitorii cu misterul, senzualitatea și materialele strălucitoare de la crearea sa. 

 

Dar ce se află în spatele atracției picturii - și cine a fost artistul care a creat-o? Aprofundând detaliile despre aurul real, designurile decorative, simbolismul și erotica fierbinte, un studiu atent al picturii ne duce la remarcabila Viena a sfârșitului de secol, când o lume nouă se confrunta cu cea veche.

 

Borromini și Bernini: Provocarea perfecțiunii, vineri, 7 iunie, ora 19:00

 

Borromini and Bernini: A Challenge for Perfection explorează rivalitatea și colaborarea dintre doi dintre cei mai mari arhitecți ai epocii baroce, Francesco Borromini și Gian Lorenzo Bernini. Prin povestea lor, filmul ne poartă în inima Romei secolului al XVII-lea, unde arta și arhitectura atingeau apogeul. Cu o abordare profundă și autentică, filmul dezvăluie nu doar frumusețea și complexitatea lucrărilor lor, ci și drama și emoția din spatele acestor capodopere arhitecturale. Este o călătorie fascinantă în universul fascinant al creației artistice, în care perfecțiunea este mereu o provocare de depășit.

 

Biletele se pot achiziționa online de pe https://www.happycinema.ro/happy-botosani/filme-spectacole. Filmele sunt în limba engleză, cu subtitrare în limba română.

 

Despre Happy Cinema

 

Happy Cinema® este un lanț de cinematografe cu capital 100% românesc, înființat în anul 2012. În prezent deține o rețea de 10 cinematografe la nivel național și două în București, aflate în lucru, iar anual, cinematografele Happy Cinema sunt vizitate de peste 400.000 de clienți. Programul complet al lanțului de cinematografe poate fi consultat pe www.happycinema.ro.

 

Happy Cinema® îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri! Aici mergi cu bucurie de fiecare dată când vrei să trăiești din plin atmosfera filmului pe care ți-ai propus să-l vezi. Biletele pot fi cumpărate direct de la cinema sau online de pe www.happycinema.ro și www.cinemagia.ro.