Profesorii felicitați de prefect și de peste hotare de Huncă, din a doua încercare 

 

Cadrele didactice botoşănene au primit mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Profesorilor atât din partea primului reprezentant al Guvernului în teritoriu cât şi de la şefa educaţiei botoşănene aflată la mii de kilometri depărtare dar care a ţinut totuşi să facă o urare colegilor de breaslă.
Adrian Constantinescu Mihaela Hunca

"Nu sunt apreciaţi aşa cum ar trebui"

Conform unui comunicat de presă, Adrian Constantinescu şi-a exprimat dorinţa ca Ziua Mondială a Educaţiei să nu treacă neobservată la Botoşani. Prefectul judeţului şi-a exprimat aprecierea faţă de cei care, de la catedră, modelează în fiecare zi noi şi noi generaţii. „Profesorii au cea mai mare responsabilitate faţă de viitorul pe care îl va avea această ţară, prin formarea oamenilor ce vor da viaţă României în următorii ani. Nu este uşor ceea ce fac ei şi, din păcate, nici nu sunt apreciaţi aşa cum ar trebui. Respectul care li se cuvine, se lasă uneori aşteptat,  în timp ce toate problemele cu care se confruntă ţara se răsfrâng asupra rezultatelor muncii lor. De ziua lor, le urez  putere de muncă, sănătate şi să fie înconjuraţi de succesul, dragostea şi recunoştinţa elevilor lor”, este urarea făcută de prefectul Adrian Constantinescu. 
Un mesaj pentru cadrele didactice botoşănene a fost transmis şi de Mihaela Huncă, aflată momentan în Italia tot prin intermediul comunicatelor de presă, de această dată două la număr. În primul, reprezentanţii IŞJ de la Botoşani au omis să îi treacă numele în comunicare, motiv pentru care au revenit cu o completare.
Vezi  AICI primul comunicat
Vezi AICI cel de-al doilea comunicat



"Mulţumim celor care, de o viaţă, învaţă spiritele tinere"

Începând cu 1994, după ce UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, în data de 5 octombrie, peste 200 de ţări sărbătoresc World Teachers’ Day. Nu este vorba, deci, despre Ziua Educaţiei, aşa cum s-a încetăţenit ea în România. Este Ziua Profesorilor. Şi acest lucru, cu siguranţă, pentru că educaţia fără ei nu există. El, profesorul, dacă ne amintim de Platon şi de al său Mit al peşterii, este cel care vede primul lumina soarelui şi apoi încearcă să îi ajute şi pe ceilalţi sa o vadă. De ce lumina înseamnă cunoaştere este de prisos să mai argumentăm.
La nivel mondial, există astăzi zeci de milioane de copii care nu au acces la educaţie. Pentru ca aceste cifre să scadă este vital ca dascălul să recapete consideraţia şi respectul de odinioară. Pentru a investi în viitor trebuie, şi acest lucru este vizat şi de Organizaţia Internaţională a Muncii, şi de UNESCO, ca profesorii să nu mai fie consideraţi nici instructori, nici prestatori de servicii. Este o prioritate pentru noi toţi ca educaţia să rămână şi în secolul XXI sub aceleaşi conotaţii semantice ca acum câteva mii de ani în urmă: creştere, cultivare, hrănire.
Mulţumim şi acum, de ziua lor, tuturor acelor dascăli care au înţeles că a fi la catedră este o responsabilitate uriaşă, nu un privilegiu! Mulţumim celor care, de o viaţă, învaţă spiritele tinere nu ce, ci cum să facă şi să gândească
!”, se arată în mesajul inspectorului şcolar general, Mihaela Huncă.
CITEŞTE:
În lipsa inspectoarei generale, profesorii felicitaţi de şefa tineretului PSD