În dimineața zilei de joi, 22 octombrie 2015, zeci de cadre didactice, directori, primari și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din Botoșani s-au întâlnit la hotelul Belvedere, din municipiul Botoșani pentru a lua parte la un eveniment la care Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a fost amfitrion.
Au fost prezenți în sală, inspectorul școlar general Mihaela Huncă, inspectorul școlar Gabriel Hârtie, inspectorul școlar Dragoș Cristea, prefectul Costică Macaleți, subprefectul Gelu Țigănucă, părintele protopopul Lucian Leonte și zeci de profesori de la unitățile de învățănânt din județul Botoșani. Evenimentul intitulat ”Consfătuirea anuală cu directorii unităților din învățământul preuniversitar” a început în jurul orei 10.00, iar inspectorul școlar general Mihaela Huncă a făcut o scurtă prezentare a invitaților, după care început să prezintă un raport privind starea învățământului din Botoșani.
”O să prezint raportul de activitate raportul de activitate desfășurat în anul școlar 2014-2015. În anul școlar menționat, Inspectoratul Școlar și-a propus nu foarte multe obiective strategice, ci doar cinci, dar, de care spunem că aceste obiective ne-au condus la rezultate mult mai bune și anume eficientizarea activității educaționale concretizată în îmbunătățirea promovabilității la examenele naționale, îmbunătățirea calității învățământului profesional și tehnic, promovarea și dezvoltarea dimensiunii europene în toate unitățile școlare din județ, prin proiecte și programe de cooperare europeană, îmbunătățirea activității de monitorizare”, a punctat printre altele inspectorul școlar general.
Totodată, șefa educației de la Botoșani a mai afirmat că obiectivul prioritar specific în cadrul proiectului strategic a fost acela de a asigura mijloacele de transport tuturor elevilor din județul Botoșani. În ceea ce privește rețeaua școlară a învățământului preuniversitar, Mihaela Huncă a subliniat că în anul 2014, era formată din 120 de unități cu personalitate juridică, două unități cu personalitate juridică în învățământ special, șapte unități de învățământ particular și nu în ultimul rând, cele cinci unități de învățământ conexe.