Profesoara din Botoșani care duce memoria lui Ioan Cobâlă mai departe: Este o persoană minunată, ne iubește ca pe copiii ei

În satul din județul Botoșani unde, pe 1 ianuarie 1947, se năștea dirijorul Ioan Cobâlă, astăzi funcționează un ansamblu care îi duce numele mai departe.

 

Ansamblul ”Ioan Cobâlă” a fost înființat în Drăgușeni. Cea care a reușit să adune laolaltă 20 de elevi este profesoara de muzică de la Școala ”Aristotel Crîșmaru”, Andreea Sabina Stoian.

 

Delia Spătaru este elevă în clasa a VII-a la Școala ”Aristotel Crîșmaru” din comuna Drăgușeni, județul Botoșani. Adolescenta spune despre profesoara ei că este ”o persoană minunată”.

 

”Este  înțelegătoare, are cea mai mare răbdare și ne iubește ca pe copiii ei”, mărturisește pentru SparkNews.ro eleva în vârstă de 13 ani.

 

În aprilie anul acesta, povestește Delia, profesoara Andreea Sabina Stoian și-a dorit să înființeze un ansamblu folcloric și a reușit să facă acest lucru, cooptând copiii din școală care și-au dorit să facă parte din el.

 

Ansamblul se numește ”Ioan Cobâlă” și reunește la momentul acesta aproape 20 de elevi, printre care și Delia.

 

”În fiecare sâmbătă sau duminică facem repetiții, iar dumneaei vine atâta drum, din timpul ei, pe motorina ei… Nu este plătită absolut deloc”, spune cu admirație Delia despre profesoara Andreea Sabina Stoian, care face naveta la Drăgușeni dintr-o altă comună, Mileanca.

 

”Domnișoara este o persoană minunată deoarece, de fiecare dată când mergem undeva, are grijă să ne îmbrace cu costumele naționale, are grijă să nu ne fie rău sau să se întâmple ceva cu noi și are cea mai mare răbdare. Ne iubește ca pe copiii ei. Chiar dacă vreodată a avut o problemă în familie, nu a anulat nicio repetiție și a fost mereu cu zâmbetul pe buze. Eu o admir cel mai mult pentru că poate să facă față cu atâția copii și nu se enervează. Este ca o mamă pentru noi”, a scris Delia.

 

De asemenea, eleva spune că îi plac orele de muzică susținute de profesoară: ”Este înțelegătoare, mai bine îi cântăm sau îi spunem din teorie decât să ne dea test, iar toate definițiile le scurtăm și le facem astfel încât să înțeleagă toată lumea”.

 

SparkNews.ro a publicat, în decembrie anul trecut, o serie de articole dedicate celor mai buni profesori, lansând elevilor provocarea de a scrie despre dascălii lor.