Produsele lactate din piaţă mai „preţioase” decât cele din magazine

 

Botoşănenii au luat cu asalt hala de lactate din Piaţa Mare a oraşului pentru a cumpăra lapte, brânză sau caş fără a le consuma cu teama că acestea pot fi infectate cu diverse substanţe care le-au pune în pericol sănătatea. Asta după ce, la nivel naţional a izbucnit un scandal privind loturi de lapte care ar conţine aflatoxină.
Joi, 14 martie 2013 în jurul amiezii. Vânzătorii de lactate  stăteau aliniaţi în faţa tarabelor pentru a-şi vinde marfa clienţilor. Botoşănenii se plimbau printre tarabe, unii „testau terenul” şi verificau preţurile iar alţii cumpărau. În ciuda alertei cu laptele contaminat, oamenii de la sate sunt de părere că fluxul de „muşterii” a rămas acelaşi şi afirmă că nu au înregistrat o creştere la numărul vânzărilor „Nu… nu-i aglomerat. Tot aşa-i”, a spus Marcel Onofrei, comerciant de lactate din piaţa mare. „La noi e natural, nu-i problemă, la magazine acolo-i problema”, a declarat un alt comerciant de lactate.
Totuşi există botoşăneni care s-au reorientat şi care afirmă hotărâţi că pe viitor îşi vor cumpăra lactatele doar de la piaţă unde au siguranţa că sunt 100% naturale. Un exemplu în acest sens ar fi un bărbat din municipiu declarat client fidel al supermarket-urilor în trecut dar care însă nu mai are încredere în calitatea produselor cumpărate din vitrinele magazinelor. „Nimic, nici nu mă apropii de ele. Vă spun fiindcă nu am încredere, mai ales cu atâta reclamă ce se face pe produsele astea fabricate în fabricile astea a lor cu câţi aditivi cu câte medicamente nu, nu am nici o…. mai ales în ultima perioadă după tot scandalul acesta care a apărut”, a spus Grigore Bărăncenu cumpărător aflat în hala de lactate. Un alt motiv pentru care botoşănenii preferă produsele din hala de lactate ar fi şi preţurile la jumătate practicate de oamenii de la sate, un litru de lapte costând în piaţă 2,5 lei faţă de aproximativ 5 lei în magazine.
CITEŞTE:
 Controale şi la laptele din judeţul Botoşani: probele trimise la Iaşi