”Primitiv”: Marcajul terenului la Botoșani – Craiova trasat cu mături, s-a jucat pe zăpadă uneori fără să se mai vadă liniile – VIDEO & GALERIE FOTO

Meciul disputat joi seară de FC Botoșani și Universitatea Craiova în optimile Cupei României a oferit câteva imagini antologice pentru fotbalul românesc.

 

”Sunt toate variantele de teren prost la Botoșani”


Deși suprafața de joc a fost acoperită cu prelate, viscolul dinaintea confruntării a acoperit terenul cu zăpadă în doar câteva minute.


Marcajul a devenit astfel invizibil în mai multe zone, iar arbitrul Marcel Bârsan a oprit de două ori prima repriză pentru ca liniile care delimitează mai ales careul să fie aduse la suprafață.


Iar soluția a fost aceea a intrării unor angajați ai municipalității care să măture pa anumite porțiuni zăpadă astfel încât marcajul să se vadă din nou, metodă caracterizată drept ”primitivă” de către comentatorul de la Telekom Sport.


De altfel, pe parcursul partidului acesta nu și-a putut ascunde stupefacția față de condițiile de joc și de măsurile luate pentru asigurarea unui gazon cât de cât decent.


”Sunt toate variantele de teren prost la Botoșani: și înghețat, și cu zăpadă, și cu noroi (...). Nu mai e nimic de zis sau de comentat. Asta este situația (...). Nu asta este soluția. Se vede acum ceva, o umbră”.


Stadionul Municipal este administrat de Direcția Servicii Publice Sport și Agrement și a provocat luni și protestele campionilor de la CFR Cluj pentru starea terenului, însă lucrurile s-au înrăutățit joi la meciul cu vicecampionii de la Universitatea Craiova.

 

Cum ajunge să se joace pe gheață deși cluburile sunt obligate să aibă instalații de încălzit gazonul


Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal nu licențiază cluburile din Liga 1 dacă acestea nu au stadion cu nocturnă și teren încălzit.


Cu toate acestea, ambele foruri nu acționează în vreun fel atunci când cluburile nu folosesc instalațiile de încălzire a gazonului, care ar preveni disputarea meciurilor pe terenuri înghețate.


Iar oficialii echipelor din Liga 1 evită să utilizeze instalațiile de încălzire, chiar dacă este obligatoriu, pentru a face economii, costurile fiind estimate la 1.000 de euro pe zi.


Atât timp cât nimeni de la FRF și LPF nu ia atitudine, majoritatea cluburilor îndeplinesc doar teoretic condiția de a avea teren încălzit, însă practic utilizează rar spre deloc sistemul respectiv.  

 

CLICK PENTRU VIDEO

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store