Primele rezultate de la Botoşani : USL ar avea 68%, Ţurcanu i-ar fi luat faţa lui Marcu

 

Liderii naţionali ai Uniunii Social Liberale au făcut publice primele rezultate ale sondajelor efectuate în teritoriu la sfârşitul lunii iunie şi începutul lui iulie. Potrivit acestora, USL ar avea la Botoşani un scor de 68% cu care s-ar clasa pe locul şase din ţară după Vrancea – 74%, Vâlcea – 72%, Ialomiţa – 72%, Buzău – 72% şi Hunedoara 69%. De asemenea, alianţa PSD – PNL – PC ar avea un scor peste media pe ţară, care este de 63%. 
„Dl. Ţurcanu l-a bătut şi în sondajul PNL, cât şi în sondajul PSD pe dl. Marcu”
Conform Mediafax, la Botoşani, unde în acest moment preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ sunt de la democrat-liberali, PSD ar avea 39%, PNL 29%, iar PDL numai 22%. Deşi co-preşedinţii USL s-au ferit să prezinte detalii din cele două sondaje, mai multe persoane din conducerile judeţene ale PNL şi PSD au arătat că deputatul Florin Ţurcanu l-ar fi devansat pe Gheorghe Marcu, primul ar avea un scor considerabil peste partid, iar cel de al doilea uşor sub formaţiune. Informaţia a fost confirmată şi de liderul judeţean al formaţiunii de guvernământ. „Nu ştiu rezultatele sondajelor, cum nu le ştiţi nici dvs. pentru că a trecut nu ştiu cât timp şi nu ne-au mai spus care sunt rezultatele sondajelor. Le mai cosmetizează, iar ceea ce ştiu sigur este că acum vreo două luni şi jumătate spuneau că au vreo 80%, luna trecută aveau vreo 67% şi acum au 55%. Cam asta e discuţia. Când se vor hotărî să dea rezultatul unui sondaj, o să discutăm. Ce ştiu, tot de la «radio şanţ», aşa cum ştiţi şi voi, este că, într-adevăr, acolo dl. Ţurcanu l-a bătut şi în sondajul PNL, cât şi în sondajul PSD pe dl. Marcu”, a afirmat Cătălin Flutur.
8.000 de euro sondajul
Filialele USL au termen până la 15 iulie să trimită rezultatele sondajelor de opinie conducerii celor trei partide pentru a se analiza scorul din fiecare judeţ, dar şi candidaţii potriviţi pentru a reprezenta Uniunea la alegerile locale şi parlamentare. Sondajele din fiecare judeţ au fost impuse filialelor locale de la centru pentru a se măsura candidaţii pentru Consiliul Judeţean, Primărie, dar şi opţiunea de vot pentru PSD şi ACD (PNL-PC). Sondajele au fost efectuate pentru ACD de Agenţia de Rating Politic, Gallup şi CCSB, în timp ce la PSD au fost făcute de CSCI şi Avangarde. Preţul pentru liberali a fost fix - 8.000 de euro, în timp ce pesediştii şi-au negociat preţul în fiecare filială. Cu toate acestea, suma plătită a fost în medie la fel ca la liberali, preţul variind între 7.000 şi 9.000 de euro.