Este o campanie socială la care s-a gândit o tânără antreprenoare din municipiul Botoșani.
Andreea Cujbă administrează atelierul de croitorie Velvet Queen și deja și-a format propria clientelă și creează rochii, ținute office, paltoane, cămăși sau rochii de mireasă, în funcție de cererea de pe piață. Și-a ridicat afacerea singură și a reușit să se mențină în ciuda piedicilor care au mai apărut și care au provocat-o.
Când a fost nevoie, asemenea altor firme de la Botoșani s-a implicat și pe latură socială, iar un astfel moment, neașteptat de altfel, a fost în primul an de pandemie, când a apărut și starea de urgență.
A fost o perioadă pe care nu ar fi anticipat-o, în care s-a trezit că a trecut de la a coase articole vestimentare, la confecționarea măștilor de protecție care au fost livrate spitalelor.
„Acea perioadă a fost o altă provocare pentru noi pentru că niciodată nu ne-am imaginat, nici eu, nici echipa mea, că vom face măști de protecție. Niciodată. Adică, totul a venit așa...a fost ca o provocare pentru că am fost invitată dacă vreau să iau parte cu cei care se implicau în acel moment. La început am fost mai reticentă, nu cunoșteam care sunt beneficiile dacă într-adevăr masca protejează. Nu era mască medicală. Am sunat la spitale, la minister, să întrebăm dacă sunt OK, dacă nu sunt OK”,
Andreea Cujbă, creator de modă
În atelierul său au fost confecționate atunci mii de măști și își amintește că ajunsese să nu mai facă față solicitărilor. Reamintim că la începutul pandemiei, spitalele care erau cele mai expuse virusului, aveau cele mai mari probleme la stocurile de măști de protecție.
Deși a lucrat din resursele proprii, fără să ceară de la nimeni ceva în schimb, cu propria echipă plătită din banii firmei și cu materialele din atelier, Andreea s-a trezit ținta unor atacuri pline de ură din partea unor oameni.
Șocată de aceste reacții la implicarea sa în respectiva campanie, ulterior a evitat să mai posteze pe rețele de socializare despre oamenii pe care i-a ajutat sau intenționează să-i ajute.
„Cred că am vreo două luni, dar nu am avut încă curajul. Noi facem multe campanii, și cu atelierul, am făcut multe donații. În momentul acela măștile am primit foarte multe reacții negative. Eu nu am avut nevoie de publicitate personală. Pe mine personal pandemia m-a marcat. 2020 pentru mine a fost un an extrem de greu. Psihic în primul rând, foarte, foarte greu. Niciodată nu m-am gândit că pot fi afectată de un lucru o perioadă atât de lungă. La mine în casă un an nu a intrat nimeni, pe perioada pandemiei. Am fost foarte panicată.
Mi-am primit foarte multe, nu critici, critica e bună. Era „hate” (ură, n.r.). Critica este constructivă din punctul meu de vedere, atât pentru un om cât și pentru afacere. Și acum vreo lună, două de când mă gândesc să demarez o campanie, i-am dat și titlu: «Primăvara faptelor bune», având în vedere că perioada aceasta a fost dificilă pentru foarte mulți oameni. Mulți au rămas fără servicii poate și am zis că poate cineva... sincer am văzut pe un grup din Iași, cineva căuta rochiță de mireasă. Am pus la dispoziție o rochiță de mireasă cu voal pentru o persoană mai necăjită din județul Iași”,
Andreea Cujbă, creator de modă
De două luni se gândește la „Primăvara faptelor bune” însă nu a avut curajul necesar de a-și promova intenția.
Prin care dorește să doneze 10 rochii unor botoșănence care ar avea într-adevăr nevoie de ele.
„Am rochii în colecție, rochii nou-nouțe, pe care aș putea să le donez. Opt rochii de ocazie și două rochii de mireasă. Vorbeam cu fetele mele și am spus că ar fi fosrte OK să găsim niște persoane din județul Botoșani care chiar au nevoie de ele. Pentru că poate nu-și permit o rochie pe comandă sau nu își permit o rochie de mireasă nouă, la urma urmei. Sunt persoane care cumpără de la alte fete. E un moment unic până la urmă”,
Andreea Cujbă, creator de modă
Campania „Primăvara faptelor bune” a fost lansată în direct, în studioul Botoșăneanul TV în emisiunea moderată de Gabriela Erdic.
Așadar, orice doamnă sau domnișoară, poate și viitoare mireasă care are o poveste de viață care ar impresiona echipa de la atelier, este invitată să trimită mesaje pe paginile de Facebook Velvet Queen Atelier sau pe cea a Andreei Cujbă.
„Scrieți-vă povestea și poate veți primi o rochie de la Velvet Queen”.
Andreea Cujbă a făcut apel și la alți operatori din sfera acestor servicii specifice nunților care pot sprijini campania și pot ajuta astfel un cuplu aflat la început de drum care poate avea parte de petrecerea mult visată.