Primarul și șefii din învățământ au tăiat împreună cu copiii panglica unei grădinițe de peste 1 milion de euro – VIDEO 

A fost bucurie mare astăzi dimineață pentru peste 200 de copii, dar și pentru părinții lor, la redeschiderea grădiniței ”Șotron”. Modernizată cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional și cu contribuția bugetului local, a fost sfințită în prezența copiilor, părinților, angajaților și a reprezentanților unităților implicate în reabilitare.

 

Grădinița a fost adusă la ”next level”

 


Printre altele, grădinița cu program prelungit din strada Octav Băncilă 11 are locuri de joacă amenajate în curte, săli noi cu dotări moderne, plus o extindere la mansardă. 


Toate acestea permit înființarea unor noi grupe și creșterea copiilor  de la 210 la 250. 


Copii care, îmbrăcați în costume populare, și-au așteptat oaspeții la intrare cu pâine și sare. 


Și tot ei, alături de primarul Cosmin Andrei și de șefii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) și de conducătorii grădiniței, au tăiat panglica tocmai în încăperea de la ultimul nivel, amenajată prin acest proiect. 


Adriana Avădăni, director Grăniția ”Șotron”.

”Vă mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse în modernizarea grădiniței noastre și știți asta întrucât cu sinceritate v-am mulțumit de fiecare dată. Toți cei prezenți astăzi aici și nu numai ați contribuit la această realizare și vă mulțumesc din nou. O nouă etapă începe pentru copiii noștri, dar și pentru noi. Acest proiect reflectă o preocupare reală pentru educație și pentru dezvoltarea comunității noastre”.


A adăugat că implementarea  proiectului a fost dificilă, dar că la final grădinița a fost adusă la ”next level”.

 

 

”Avem o grădiniță modernă care răspunde celor mai înalte standarde”

 


Finanțarea a fost obținută de Primăria Botoșani astfel încât, venit cu eșarfa de edil șef la festivitate, Cosmin Andrei a explicat că unitatea îndeplinește după investiție toate normele de siguranță. 


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

”A fost foarte greu să ajungem în acest punct și mă gândeam că fiecare investiție, construcție, ctitorie, are nevoie de un sacrificiu. Care a fost sacrificiul pentru această grădiniță? A fost răbdarea dvs. Am promis în nenumărate rânduri că vom reveni aici, dar de fiecare dată a intervenit câte ceva. Am făcut modificări la bucătărie, la rețele, pentru că de fiecare dată mai descopeream câte ceva care nu era conform cu ceea ce solicitau autoritățile. Astăzi, aici, avem o grădiniță modernă care răspunde celor mai înalte standarde și vorbesc de standarde de siguranță pentru copii, care sunt foarte importante, avem aviz ISU cu ieșiri de urgență cu senzori pe care îi puteți vedea, cu uși care sunt conforme, cu tâmplărie, cu instalații electrice. Avem dotări moderne pentru această grădiniță realizată cu fonduri europene, dar cu o importantă contribuție de la bugetul local”.

 


Edilul șef a adăugat că ”am revenit acasă” și a mulțumit directoarei pentru eforturile depuse și pentru determinarea de care a dat dovadă pentru a asigura condiții europene copiilor. 


Totodată, Cosmin Andrei a mulțumit și părinților deoarece au fost răbdători și a subliniat că toată investiția a fost făcută în final pentru copii fiindcă ei ”reprezintă viitorul orașului nostru”.

 

 

Șeful educației, venit ca inspector general, dar și ca părinte 

 


La ceremonie au fost prezenți inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general adjunct Cristina Bălăucă și inspectori de specialitate.


Bogdan Suruciuc, inspector școlar general.

”Vreau să vă mulțumesc pentru înțelegerea de care ați dat dovadă dragi părinți. Vorbesc astăzi în calitate dublă, de inspector școlar general și de părinte”.


A precizat că întârzierea a fost cauzată tocmai de necesitatea efectuării lucrărilor pentru ”siguranța copiilor dvs. și a copiilor noștri” și a menționat că ”tot ceea ce este frumos se obține greu” și că ”astăzi avem o grădiniță într-adevăr la standarde europene”. 

 


Inaugurare cu lacrimi în ochi 

 


Patroana spirituală a grădiniței este Sfânta Cuvioasa Parascheva astfel încât slujba de sfințire a fost oficiată de preotul Gabriel Țifrea, de la biserica de pe Unirii cu hramul sfintei ale cărei moaște sunt la Iași. 


La final, cu ochii în lacrimi, educatoarele au oferit directoarei o plachetă pentru ”cel mai apreciat director”. 

 

0 lei a fost valoarea inițială a proiectului, din care 1,3 milioane a reprezentat contribuția Consiliului Local, sumă care a crescut ulterior ca urmare a apariției pe parcurs a unor probleme ce au trebuit rezolvate.