Primarul îngenuncheat de un directoraş din cultură: refuză să-şi dea demisia

 

Directorul Filarmonicii de Stat Botoşani, Mihai Sârbu este în continuare „stăpân pe propria moşie” şi într-o situaţie în care „moşia” este o instituţie publică iar el este plătit din bani publici. În ciuda comisiilor care au tot făcut verificări şi înaintat rapoarte, a evaluărilor făcute şi a situaţiei conflictuale de la instituţia culturală subordonată municipalităţii, primarul pare să fie legat de mâini şi aflat în imposibilitatea de a lua vreo măsură concretă.

Mai mult decât atât în şedinţa ordinară de Consiliu Local din data de 28 martie consilierii locali au adoptat proiectul de hotărâre cu privire la notele obţinute de directorii de cultură şi continuarea managementului, printre aceştia regăsindu-se şi Mihai Sârbu fără a exista intervenţii sau obiecţii din partea aleşilor locali. „Asta a fost decizia consilierilor locali după cum aţi participat şi dv. la şedinţă, eu am cerut şi astăzi (ieri, 1 aprilie n.r.) până în ora 14:00 un punct final al celor de la resurse umane ţinând cont de toate comisiile care au fost acolo, de rapoartele comisiei consiliului, Executivului şi după amiază vom transmite care este rezultatul”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc, ieri, 1 aprilie 2013.
În cursul zilei de astăzi, edilul şef a declarat din nou că nu are raportul solicitat încă de ieri. Mai mult decât atât, Ovidiu Portariuc susţine că directorul Filarmonicii s-ar bucura de un anumit sprijin, deşi nu a precizat de unde. „Eu am declarat şi mai declar, în ceea ce mă priveşte atât cât îmi permite legea, am luat toate măsurile necesare, mai mult decât atât nu am cum, pentru că nu îmi permite legea. Eu am discutat de trei ori cu dl. Sârbu şi i-am sugerat să-şi dea demisia dar el refuză, are o anumită susţinere, am avut o discuţie şi se pare să nu reuşim să avem un dialog în acest sens şi refuză în continuare”, a mai spus primarul. Mihai Sârbu a fost văzut în mai multe rânduri la acţiuni politice organizate de USL.
CITEŞTE:
 Discuţii la primar cu „marş de aici”, cereri sub presiune şi apel la răbdare