Primarul Cosmin Andrei: Nu sunt trotinetele noastre. Este un parteneriat din care am încasat bani

  • Apariția trotinetelor electrice în municipiul Botoșani a scos la iveală nivelul scăzut de civilizație al unor oameni. Și de mentalitate redusă.
  • Aceste mijloace de transport funcționează cu succes în marile orașe ale țării de mai mulți ani.

 

12.000 de euro la Primărie, pentru trotinete

 

Un operator privat a adus la Botoșani 250 de trotinete electrice care pot fi utilizate contracost și în anumite condiții.

Unele au fost furate. Altele distruse. Există și trotinete care au fost duse la marginea orașului, într-un amuzament de neînțeles.

 

Primarul a dorit să răspundă valului negativ de mesaje care curg în mediul online. Trotinetele nu sunt ale Primăriei, nu s-au cheltuit bani publici pentru ele.

Dimpotrivă. Primăria a primit o sumă considerabilă din închirierea domeniului public.

 

 

„Avem perfectat un parteneriat cu compania Bold care este cea mai importantă platformă europeană de mobilitate prin care municipalitatea pune la dispoziție domeniul public pentru depozitarea acestor trotinete și posibilitatea de a se circula în municipiul Botoșani. Nu sunt trotinetele noastre, este un parteneriat din care am încasat o sumă de bani pentru închirierea domeniului public în cuantum de 60.000 de lei până în toamna acestui an”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

Parteneriatul permite botoșănenilor să folosească această alternativă de deplasare care este una ecologică și extrem de utilizată în țările europene și în marile orașe ale României.

 

 

„Mereu s-a clamat faptul că ne dorim să fim un oraș verde, nepoluant. Iată că avem și această posibilitate. Chiar dacă nu excelăm la capitolul piste pentru biciclete și pentru trotinete, avem posibilitatea să circulăm cu aceste trotinete respectând Codul Rutier unde sunt trecute regulile pe care trebuie să le respecte cei care le închiriază. Nu sunt bunurile noastre, nu este serviciul nostru, este un parteneriat din care am încasat bani”,

Cosmin Andrei, primar

 

Edilul șef a mai declarat că are în plan extinderea pistelor pentru biciclete. În acest sens, pe Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Primăria va depune un proiect pentru amenajarea a 11 km de pistă pentru biciclete, pe două trasee.

 

Unul dintre ele este cu plecare de la sediul Primăriei până în Parcul Cornișa. La acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate.