Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO

În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.

 

Construcții fără autorizație

 

Marți dimineață, împreună cu șeful Serviciului Patrimoniu Iulius Gherase, cel al Direcției Edilitare, Bogdan Bețenchi, și mai multe echipaje ale Poliției Locale, edilul-șef a luat parte la demolarea unor construcții pentru care nu existau documente.

 

Erau ridicate în spatele clădirilor care se află în Centrul Istoric, zona Hotel Rareș, și erau utilizate pentru depozitarea a tot felul de lucruri, printre care lemne pentru încălzire.

 

Se aflau pe un teren concesionat de la Primărie, însă concesionarul ar fi declarat că nu-i aparțin, astfel că edilul-șef a emis dispoziție pentru demolarea lor.

 

Muncitorii de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) s-au ocupat de această activitate și au dezasamblat bucățile din tablă pentru o serie de magazii construite cu acest aliaj, iar la final au lăsat o construcție din beton.

 

„Așa cum am mai spus, Centrul Istoric este foarte important, un obiectiv special pentru municipiul Botoșani și am început să facem ordine și cu clădirile neautorizate. Demolăm o serie de magazii care nu au autorizații de construcție și din cauza cărora vecinii sunt într-un conflict cu accesul la spațiile din Centrul Istoric. Am emis dispoziție pentru dezafectare, i-am convocat pe colegii de la DSPSA și împreună cu Poliția Locală dezafectăm aceste magazii pentru a reanaliza cum împărțim acest teren, dacă vor să-l concesioneze sau nu”,

Cosmin Andrei, primar

 

Este doar începutul

 

Aceste magazii împiedicau accesul către un spațiu aflat în proximitatea hotelului și unde se dorește a se dezvolta o afacere locală.

 

Primarul Cosmin Andrei a arătat că în procesul de demolare intră și alte construcții pentru care nu există autorizații: „Continuăm și cu celelalte clădiri după ce vor fi făcute documentele de către colegii mei. Analizăm toate construcțiile și punctual intervenim cu demolarea lor”.

 

În urmă cu două săptămâni, primarul a invitat membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) să se întrunească în sala Mihai Eminescu a Primăriei într-o ședință în care au fost dezbătute problemele și lipsurile din Centrul Istoric.

 

Ulterior, instituțiile aflate în coordonarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au organizat mai multe acțiuni în zonă cu scopul de a se restabili ordinea și liniștea publică.