Primarul a lăsat sacoul de politician și le-a spus-o verde în față taximetriștilor: Nu scârțâie portiera, nu pantaloni scurți, nu manele, nu transpiratVIDEO

După ce a ascultat lista de nemulțumiri a taximetriștilor, primarul Cosmin Andrei a intervenit în discuție cu propriul punct de vedere al acestei concurențe de pe piața de transport public persoane.

 

De ce (nu) ne mai plac taxiurile?

 

În primul rând, primarul a adresat o simplă întrebare: de ce botoșănenii preferă transportul alternativ și nu taxiurile așa cum s-au obișnuit?

 

„Cred că botoșănenii și românii în general merg cu Bolt-ul pentru că sunt condiții mai bune. Sunt mașini mai bune, șoferi cu atitudine mai bună. Cu asta trebuie să mergeți dv. să discutați cu colegii. Îmi spuneți aici în adresă că sunt mașini care au o vechime de până la 15 ani. Eu le-am văzut mai bune ca ale dv. Nu vreau să generalizez dar nu mi-au scârțâit portierele la Loganuri, nu i-am văzut în pantaloni scurți, nu ascultau manele, nu erau transpirați, nu aveau o atitudine nepotrivită. La modul general”,

Cosmin Andrei, primar

 

„Nu se pornește casa de marcat”

 

Edilul șef a fost un client obișnuit al firmelor de taximetrie botoșănene încă din perioada în care era viceprimar.

În multe dintre cazuri, fără să fie recunoscut, a vrut să vadă cu propriii ochi cum decurge o călătorie și dacă sesizările care mai ajungeau la Primărie sunt confirmate de realitate. A oferit și o serie de exemple.

 

„Am avut un coleg al dv., era iarna, am vrut să merg cu taxi și m-a întrebat: unde mergi? Cum adică unde merg? Eu l-am întrebat dacă este liber, nu unde merg, pot să merg la New York. Ești liber? Pot să iau taxiul. Nu m-au întrebat niciodată asta. Oamenii știu dinainte cât costă cursa. Lucru care s-ar putea întâmpla și cu taxiurile din Botoșani, dar nu prea se pornește casa de marcat. Nu am înțeles niciodată de ce. Când am cerut bon, mi-ai zis așa: dar de ce nu mi-ați spus de la început?”,

Cosmin Andrei, primar

 

Mai departe primarul a transmis că este vorba despre o concurență la care taximetriștii sunt obligați indirect să facă față, respectiv să ofere aceleași servicii pe care le oferă celălalt operator.

 

„Nu vă împiedică nimeni să vă puneți 10 lei tarif și adaptați-l dv. cum doriți. Dar trebuie să schimbați ceva încât botoșănenii să vă vadă din nou atractivi. Le-ați dat comenzi la marginea orașului, comenzi false. Se plângeau oamenii, dle îți dăm nota 4 ca să știm că ești client real și nu ești Oana care îmi dă comenzi la marginea orașului, la Roma, că toți taximetriștii s-au coalizat să ne scoată de pe piață. Nu așa îi scoateți de pe piață, cu comenzi false”,

Cosmin Andrei, primar

 

„Nu vorbesc, au mașini curate, nu pun întrebări”, sunt câteva cuvinte care descriu șoferii de pe transportul alternativ care, pe de altă parte nu beneficiază de aceleași avantaje precum taximetriștii. Respectiv să aibă locuri alocate în oraș.

Primarul le-a mai transmis taximetriștilor să utilizeze toate stațiile de taxi din municipiu și nu doar pe cele unde există aglomerație și implicit potențiali clienți.

Și și-a oferit largul sprijin de a interveni pe cale administrativă pentru îmbunătățirea acestui serviciu la Botoșani.