Primăria va scoate la licitaţie maşinile abandonate pe străzile municipiului

 

Nu mai puţin de 30 de rable care au fost abandonate în faţa blocurilor sau pe străzile din municipiu, sunt adunate la Trei Coline de aproximativ jumătate de an, fără ca cineva să le mai revendice. Respectivele maşini au fost ridicate de firma Hi Speed Recovery, fiind ţinute pentru o perioadă în spaţiul de depozitare al acestei firme şi predate ulterior municipalităţii.

Asta după ce, HSR a renunţat la spaţiul din Zona Industrială de unde botoşănenii ghinionişti îşi recuperau maşinile ridicare, dat fiind faptul că, momentan în oraş vehiculele parcate neregulamentar sunt doar blocate. „Din câte se pare ei încă funcţionează, ei nu mai ridică maşini iar în Zona Industrială nu era sediu, era un punct de lucru unde ei depozitau maşinile ridicate, dacă nu am mai ridicat nu mai avea rost să mai ţină spaţiul. Ei ne-au solicitat o dată spaţiul de la Trei Coline dar dacă noi am spus că nu mai ridicăm nu a mai luat nici spaţiul acela”, a declarat Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani.
Maşinile abandonate au fost preluate astfel de municipalitate care, după ce le-a păstrat pentru o perioadă de şase luni de zile fără ca proprietarii să solicite recuperarea lor, să le scoată la licitaţie. „Sunt nişte maşini abandonate acolo în spaţiul respectiv care sunt împrejmuite şi care sunt în administrarea Primăriei. Sunt vreo 30 şi ceva care sunt acolo, dacă proprietarul maşinii vrea să îşi ia rabla, în mod normal ei trebuiau să plătească la HSR, în momentul în care le-a predat Primăriei nu mai plătesc taxa de depozitare dar în schimb trebuie să plătească amenda şi perioada cât a stat la HSR în depozit maşina respectivă şi oricum e destul de semnificativă, numai amenda e de vreo 20 de milioane pentru maşini abandonate”, a mai spus viceprimarul. În cazul în care nu se prezintă nimeni pentru a le cumpăra, maşinile vor fi direcţionate la depozitele de fier vechi. „Le scoatem la vânzare şi dacă nu le cumpără nimeni le dăm la fier vechi, iar banii se duc la bugetul local”, a încheiat Florin Ghiorghiţă. Potrivit legii, maşinile ridicate din oraş sunt depozitate pentru o perioadă de 30 de zile până la revendicare. (G.E.)