Primăria începe să strângă rablele din oraş

 

Municipalitatea va demara o acţiune de eliberare a domeniului public în zonele în care sunt abandonate maşini pentru o perioadă mai mare de şase luni de zile. În acest sens deja au fost emise o serie de adrese către asociaţiile de proprietari în vederea identificării locaţiilor unde sunt maşini abandonate.
Potrivit evidenţelor Primăriei pe străzile oraşului ar fi în jur de 100 de maşini care nu au mai fost mişcate de proprietari şi care aglomerează domeniul public. „Pe lângă toată evidenţa pe care noi o avem deja pe străzile municipiului cu maşini abandonate am făcut în cursul zilei de ieri şi astăzi a fost trimisă către toate asociaţiile de proprietari o adresă prin care rugăm să ne trimită toate maşinile abandonate pe care le au pe domeniul public”, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă. Actuala legislaţie în vigoare presupune că maşinile abandonate de o perioadă mai mare de şase luni de zile pot fi ridicate numai în baza unei sesizări transmisă ori de locatari ori a asociaţiei de proprietari.
Ulterior respectivele maşini pot fi ridicate numai după ce s-au făcut demersuri pentru identificarea proprietarului. Pe viitor, rablele abandonate ar putea fi strânse de pe străzi numai prin organizarea unei licitaţii publice pentru atribuirea acestui serviciu. „Primăria nu are utilaje pentru ridicare dar poţi face licitaţie publică în care să vină oricine să ia maşinile respective, oricine cu o platformă poate să vină să liciteze, să ofere un preţ pentru ridicarea lor şi să le transporte, dar trebuie îndepliniţi toţi ceilalţi paşi înainte”, a mai spus edilul.
În depozitul de la Trei Coline care aparţine municipalităţii mai sunt aproape 20 de maşini care au fost ridicate de pe străzi ca fiind abandonate, mare parte dintre ele fiind luate de proprietari şi duse la fier vechi sau, în unele cazuri, deţinătorii acestora lăsând angajaţii municipalităţii să se ocupe de casare cu condiţii predării certificatului de iradiere. „A fost cineva chiar care a câştigat în instanţă, a dat în judecată pe cei care i-au ridicat maşina, cei de la HSR, au abandonat-o în parcul lor, ei după un an de zile au adus-o la noi, noi am ţinut-o, în momentul în care a câştigat a venit cu hotărârea judecătorească şi i-am restituit-o, sunt şi cazuri de genul acesta”, a mai spus Florin Ghiorghiţă. În decursul anului trecut, Primăria a înregistrat peste 160 de sesizări cu privire la maşini abandonate, dintre acestea în jur de 100 fiind luate şi duse la fier vechi de proprietari.